Кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић, који се опоравља од тешке саобраћајне несреће, у понедељак ће бити премештен из шок собе Ургентног центра у одељење интензивне неге те здравствене установе.

Клуб са Малог Калемегдана обавестио је јавност да је Кузмић од петка у потпуно свесном стању, да комуницира са члановима своје породице и лекарима који су задужени за његов опоравак. Према проценама лекарског тима, Огњен је сада ван животне опасности, нема негативних промена нити било каквих компликација и погоршања са повредама главе и грудног коша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕЛЕГАЦИЈА ЗВЕЗДЕ У ПОСЕТИ КУЗМИЋУ: Огњен је свесно, дише и постепено комуницира

Операцијом су потпуно саниране тешке повреде горње вилице, а Кузмић би могао и први пут да се придигне из кревета и стане на своје ноге, што је изузетан помак и напредак за само седам дана откако је пребачен у Београд са повредама опасним по живот.

Црвена звезда је у сталном контакту и са лекарима из Бањалуке и породицом Богдана Илића, који је настрадао у саобраћајној несрећи са Кузмићем.

- Богдан се пробудио из коме и опоравља се захваљујући великим напорима и бризи лекарског тима из Бањалуке - саопштили су црвено-бели.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КУЗМИЋ ИЗАШАО ИЗ КОМЕ: Огњен се осећа добро и позитивно реагује на терапију