Предстојећег викеда Београд ће бити домаћин официјалног ФИБА 3x3 Челенџер такмичења у баскету испред Штарк арене и то је права прилика да Србија још једном покаже да је земља кошарке, истакао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је, на конференцији за медије у Скупштини Београда, додао да се нада да ће такав турнир постати традиција.

- Изразио бих задовољство што после женског Европског првенства у кошарци имамо још једно такмичење код нас. Кошарка, као основа баскета, је увек добродошла у Србију и битан нам је спорт - рекао је Весић и позвао Београђане да у великом броју испуне трибине и пруже подршку српским екипама.

Он је поручио да је предстојећи турнир највећи челеџер на свету и да му је драго што ће бити у престоници Србије.

- Имамо најбољи тим на свету, Нови Сад, али и репрезентацију. Баскет се брзо развија у свету, постао је олимпијски спорт, што је прилика и да освојимо медаљу. Исказали смо жељу да будемо домаћини и хоћемо да допринесемо популаризацији тог спорта - рекао је Весић, уз констатацију да Србија жели да улаже у спорт у коме је веома успешна.

Баскеташ Дејан Мајсторовић, члан тима који је покорио свет и Европу у баскету, захвалио се Граду Београду што ће бити домаћин тако великог такмичења.

- Пресрећни смо што можемо да играмо турнир из тако значајне серије у Србији. Доноси нам пуно бодова у квалификацијама за Олимпијске игре, односно велику шансу за пласман - поручио је он.

Директор турнира Никола Копривица каже да му је велика част што ће Београд бити први пут организатор тако значајног такмичења.

- То је награда за момке који успешно репрезентују Србију. Трудили смо се да направимо највећи челенџеру на свету, а ништа од тога не би било без подршке Града - навео је Копривица пре него што је Весићу уручио дрес.

ФИБА 3x3 челенџер се игра у суботу и недељу на терену код Штарк арене.