ПОСЛЕ плејмејкера Немање Гордића и крила Рашона Томаса, у саставу Партизана за наредну сезону требало би да се нађе и центар Вилијам Мозли (30, 203 цм), који стиже из италијанског Трста.


Иако је висином далеко испод просека данашњих "петица", Американац располаже физичким карактеристикама које успешно компензују недостатак центиметара. Нешто попут много познатијег земљака Кајла Хајнса из московског ЦСКА. Скочност и снага донели су му рекорд по броју блокада у једној НЦАА сезони - 156 на 32 утакмице!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери о новом Партизану, стативама, испуштеном Милосављевићу: Домаћи играчи су за нас били недозвољени


Комплетну досадашњу професионалну каријеру провео је у Италији, мењајући дресове Фортитуда, Ферентина, Реканатија, Латине, Лењана и Трста. У претходној сезони "Палаканестра" остварио је просечан учинак од 7,6 поена, 3,4 скока и 1,4 блокаде.


Кошаркашки портали објавили су да је близу уговора са Партизаном и 27-годишњи бек шутер Остин Холинс (193 цм), који је био најбољи играч бундеслигаша Фехте, најпријатнијег изненађења у шампионату Немачке. Бележио је око 16 поена по мечу, био и победник у такмичењу у закуцавањима на ол-стар утакмици немачке лиге. Међутим, њехов агент Теди Арчер демантовао је наводе да је његов клијент на прагу договора са црно-белима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЗ ХУМСКЕ СТИГЛА ПРВА ПОТВРДА: Томас у црно-белом


Упркос томе, Холинс јесте једна од опција нашег тима за позицију бека шутера, уколико се претходно не договори са неким богатијим клубом. Интересовање је показао и Олимпијакос, али је неизвесно да ли ће тај трансфер бити реализован.