Кошаркаш Црвене звезде Филип Човић, после потписивања новог двогодишњег уговора, рекао је да ће играње у Евролиги бити посебан изазов за њега.


"Иза нас је веома тешка, али успешна сезона. Свима нам је драго због тога, јер смо испунили циљеве, скоро све које смо зацртали и који су били планирани. Оно што ће бити посебан изазов је Евролига, коју ћу први пут лицно играти, најјаче такмичење у Европи, и јасно је да це бити још теже него што је било ове сезоне. Ипак, надам се да ћемо остварити макар део успеха из ове управо завршене сезоне у којој смо освојили три трофеја", рекао је Човић за клупски сајт.

Пред црвено-белима је сезона која доноси преко 80 званичних утакмица, а плејмејкер екипе са Малог Калмегдана јос увек о томе не размишља.

Прочитајте још ЗВЕЗДА ЧУВА КАПИТЕНА: Лазић продужио уговор

"Прво да се одморимо и добро спремимо, али напори ће бити велики. Нове две екипе у Евролиги, већи број утакмица. АБА лига сигурно јача него ове године, све ће то изискивати велике напоре и много изазова. Али заиста верујем да можемо да поновимо успех из прошле сезоне и направимо још нешто додатно. Али, морамо да се добро спремимо, имамо довољно времена… ", рекао је Човић.

Човић је у Црвену звезду стигао у сезони 2017/18 пред почетак Суперлиге Србије, а у сезони иза нас освојио је Суперлигу, АБА лигу и Суперкуп регионалног такмичења.

За допринос тим успесима, организатор игре црвено-белих награђен је новим уговором до 2021. године.

Прочитајте још Почиње продаја сезонских улазница за КК Црвена звезда

"Што се мене лично тиче, драго ми је због новог уговора. Срећан сам на првом месту и задовољан због свега што смо направили сви у прослој сезони. Радујем се почетку припрема за нову", закључио је Човић.