Генерални менаџер Мега Бемакса Горан Ћакић рекао је да очекује да ће на предстојећем НБА драфту клуб показати да је најбоља средина за развој младих кошаркаша и да ће поједини играчи његове екипе бити изабрани у неки од најбољих клубова света.

Ћакић је отпутовао у Њујорк, где ће се у ноћи између четвртка и петка одржати НБА драфт у Барклис центру у Бруклину, а Мегу ће представљати неколико кандидата, пре свих Гога Битадзе, који је био најкориснији играч АБА и Суперлиге Србије и освајач признања Евролиге Звезда у успону. Прогнозира се да би Битадзе требало да буде изабран у првој рунди, наводи се на сајту Меге.

Такође, процењује се и да би Адам Мокока могао да буде изабран у другој рунди, а Лука Ашћерић је као излазно годиште 1997. године аутоматски пријављен за овогодишњи драфт, као и Един Атић.

Од 2014. године Мега је имала деветорицу изабраних кошаркаша на драфту, међу којима и Николу Јокића.

- Као и претходних година, са великим нестрпљењем ишчекујемо НБА драфт који за нас представља финале сезоне. Много је рада уложено у клубу, почевши од самих играча и стручног штаба, преко управе и менаџмента, како бисмо дошли до садашње позиције коју Мега има, а то је да је најбољи клуб за развој младих играча који имају амбицију да заиграју у НБА. Почело је са играчима из Србије 2014. године када је изабран Никола Јокић, који је после пет година проглашен за најбољег центра НБА лиге. У међувремену су у клуб пристизали и играчи из различитих држава, који су после времена проведеног у Меги проналазили пут до НБА драфта и најјаче лиге на свету - навео је Ћакић.

Ћакић је рекао да Мега сваке године расте и да се подиже квалитет услова за рад, као и да у клуб пристижу молбе кошаркашких радника широм света да се упознају са системом и начином рада у Меги.

- Верујем да ћемо и на предстојећем драфту наставити позитиван тренд и да ће се следеће сезоне повећати број играча који су директно из Меге обукли дрес неког од НБА тимова. Боравак на НБА драфту ће бити искоришћен и за разговоре и размену искустава са представницима НБА тимова, са циљем подизања нивоа наше организације - додао је Ћакић.