Шпански кошаркаш и члан НБА лигаша Денвер Нагетса Хуанчо Ернангомез за клупског саиграча Николу Јокић рекао је да је највећи таленат којег је видео у животу и да је у тек завршеној сезони направио корак више у најјачој лиги света.


- Јокић је невероватна особа. Можда ви то не знате као ја који сам са њим сваки дан, али он је скроман и вредан момак. Сваки дан тренира у теретани. Он је један од ретких кошаркаша који је ове сезоне издржао да одигра све утакмице, осим једне са које је искључен - рекао је Хернангомез у интервјуу за шпански лист „Ас“.

Шпански репрезентатвац је истакао и какав је успех српски центар направио у НБА у сезони у којој је Денвер играо полуфинале на Западу.

- Направио је корак напред и био је најбољи центар у НБА, изабран у најбољу петорку, играо је на Ол-стару и водио Денвер до полуфинала Западне конференције.

Прочитајте још ПЛАНОВИ НБА ЗВЕЗДЕ: Јокић жели хиподром у Сомбору

Крилни центар шпанске селекције говорио је и томе како је српски кошркаш доживео елиминацију од Портланда.

- У утакмици када смо испали из доигравања, Јокић је меч завршио скоро са 20 скокова. После утакмице плакао је у свлачионици и кривио себе за елиминацију. То показује колико он воли кошарку и да његово најбоље тек долази. Никола је можда највећи таленат који сам видео у свом животу - закључио је Ернангомез.

Прочитајте још Јокић заиграо баскет у Сомбору

Јокић и Ернангомез вероватно имаће прилику да се сусретну на противничким странама на предстојећем Светском првенству у Кини, јер ће се Србија и Шпанија укрстити у другој фази такмичење.