Kошаркашки клуб Партизан уложио је жалбу Kошаркашкој лиги Србије (KЛС) на одлуку судија да у последњем нападу на мечу не суде кораке кошаркашу Црвене звезде Билију Берону.

Црно-бели су жалбу уложили јер сматрају да је бек Звезде направио кораке пре коша који је донео трофеј црвено-белима и траже да се утакмица поништи.

Kошаркашка лига Србије одлуку по тој жалби разматраће сутра и огласиће се саопштењем, а по процени KЛС нема материјалне повреде правила и на основу тога једино санкције могу да сносе судије због превида.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери честитао је ривалу на титули и рекао да су кораци Билија Берона одлучили меч.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЕРОН ПОГОДИО ТИТУЛУ: Кошаркаши Звезде поенима Американца уз звук сирене стигли до победе у четвртом мечу финалне серије

- Сада ћу се заглавити са српским. Честитам Звезди на победи, добили су нас на индивидуални квалитет. Серија је трајала седам дана, а као да је трајала 70 година. Доста сам научио око кошарке у овом периоду. Били су кораци. Била би пета утакмица, мајсторица. Мислим да моји играчи и наши навијачи су заслужили ту мајсторицу, али је неће бити - рекао је Тринкијери на конференцији за медије.

Тренер црно-белих осврнуо се и на судије.

- Лако је посути сва го.... судије. Није им лако. Нису свирали. Погрешили су и пре тога, систем не ваља. Шта ја ту да радим. Морамо бити храбрији. Бити Партизановац значи бити храбрији. Изгубили смо, али нисмо поражени. Извукли смо оно што смо имали и оно што нисмо имали. Нешто нам је фалило, али то нису му*а и срце. Могу о корацима причати 10 година. Више грешака је било у првој утакмици. Сигурно је ту нешто труло, али шта сада ? Предати се? - рекао је Тринкијери и додао:

- У првој утакмици сам искључен, а судија је написао неистину. Ја сам се окренуо и одлазио и онда је свирао искључење. То није моје мишљење, то је цео свет видео. Нећу да се моје речи злоупотребе против мене. Сви су видели шта се дешавало. Повредило ме је што су се појавиле лажи. То ме је људски повредило.

Тринкијери је био упитан и о свом уговору

- Ово није време за то. Боли ме још много - закључио је Тринкијери.