СТАТИСТИЧKИ индекс корисности Радета Загорца био је у минусу, али је његова победничка тројка избрисала све претходне промашаје и повукла Партизан са ивице провалије у финалној плеј-оф серији са Црвеном звездом.

- Знате како, све време играте и промашујете, не иде како сте замислили – прича апсолутни херој победе у другом дербију, који је до детонације навијачког одушевљења промашио свих шест шутева за три поена.- Имате две опције: или да потпуно потонете, предате се и будете потпуни губитник, или да будете свесни да горе од тога не можете и преузмете одговорност без превеликог размишљања. Овог пута је испало најбоље могуће. Ово ми је сигурно најлепши тренутак у каријери.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗАГОРАЦ ЗАПАЛИО „ПИОНИР“: Партизан тројком три секунде пре краја изједначио у финалној серији против Црвене звезде

Избегава одговор на питање да ли је акција постављена за његов шут.

- Незахвално је причати о томе. Замисао је била да није неопходно да погодимо тројку, опција је била и двојка за продужетак.Срећан сам што смо поравнали резултат у серији, враћамо се на њихов терен без брејка и имамо шансу да после следећег меча будемо један корак ближи титули.

Победничка тројка крилног играча црно-белих подигла је температуру у дворани до тачке кључања. И пре тога, била је испод нивоа регуларности и хуманих услова за игру.

- Веома захтевна утакмица, серија такође. Сведоци сте колико је тешко играти у овим условима у хали. И момцима из Звезде и нама ове утакмице су међу најтежим у сезони. Мозак, мишићи и тело не могу да функционишу на оптималан начин. Шта да се ради, играмо у истим условима, пружамо добре партије и мислим да је свима занимљиво да гледају ово финале.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери: Загорац је имао мотив да погоди; Томић: Мора да се игра 40 минута

РАДЕ ЈЕ ОВО ЗАСЛУЖИО
KАПИТЕН Партизана Новица Величковић говорио је, наравно, о шуту Радета Загорца.
-Заслужио је. Добро ради, воли кошарку, паметан је момак. Некад и препаметан. Ово га је наградило, толико је желео и заслужио је да му се ово деси. Лопта се ушуњала у обруч, али тако је то кад те погледа онај одозго. Срећан сам због њега и осталих саиграча.Било би тешко да је 0:2. У првој смо водили у последњој четвртини, у овој смо имали и среће.

ПЕЈЏ: МОРАЛИ СМО ДА ПОБЕДИМО
ДОК други нису могли да нађу пут до коша, успевао је то да учини Маркус Пејџ.
- Знали смо да је важна утакмица, желели смо да продужимо серију. Тренер нам је на тренингу рекао да нема везе како, али да морамо наћи начин да добијемо утакмицу. Није важно лепо, ружно, горе, доле, али да морамо некако... Најтоплија арена у којој сам играо, били смо у заостатку, а онда је Раде убацио важан кош.