НЕПОСРЕДНО после пораза у првој утакмици финала, први човек Партизана Остоја Мијаиловић наговестио је да клуб из Хумске, незадовољан суђењем и понашањем гледалаца, размишља чак и о иступању из Лиге. Ипак, дан касније стигла је потврда да ће црно-бели наставити борбу за титулу и да ће у среду истрчати пред домаће навијаче у хали "Александар Николић" од 19.00.


- Партизан ће поново ставити интересе српске кошарке изнад свега, и наставити учешће у финалној серији, са жељом да се она оконча у најбољим могућим условима, упркос веома нездравој атмосфери коју су креирали други - наводи се у саопштењу на сајту клуба. - За српску кошарку смо се борили и градили њену историју и даћемо све да оздрављењем клупског такмичења она постане још јача.

ЗЕНИТ ЗА РЕНФРОА ПРЕМА писању страних медија, на мети руског Зенита је плејмејкер Партизана Алекс Ренфро. Американац је стигао међу црно-беле крајем децембра 2018. и тада је потписао уговор до краја ове сезоне, тако да ће по завршетку Суперлиге бити отворен за нове понуде.


Прочитајте још У ПАРТИЗАНУ БЕСНИ ЗБОГ ОДЛУКА АРБИТАРА: Неизвесно даље учешће црно-белих у КЛС


Из црно-белог табора послали су јасну поруку за своје присталице:


- Партизан позива навијаче да дођу у што већем броју у халу "Александар Николић" и да буду прави ветар у леђа играчима и стручном штабу, али да се уздрже од реваншизма за примитивизам на више нивоа којем смо присуствовали у првој утакмици.


У тексту је наглашено да ће Партизан по завршетку домаћег првенства тражити хитне промене на свим нивоима КЛС.


- Актуелно руководство је своју неспособност доказало током претходних година и тако нанело огромнуштету угледу лиге и кошарци у земљи која је актуелни олимпијски, светски и европски вицешампион. Ово такмичење не сме да представља полигон за иживљавање појединаца.


Наводи се и да КЛС мора да се финансира од спонзора и продаје ТВ права, а не само од казни.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  КОШАРКАШКА ЛИГА СРБИЈЕ НЕ ПРАШТА: Звезда и Партизан новчано кажњени, опомена Тринкијерију због коментарисања суђењa


- Кошаркашка лига Србије не сме бити место на којем се техничке и искључујуће грешке досуђују по нахођењу, за коментаре који се нигде не кажњавају. Увреде играча, њихових породица, као и шовинистичке увреде попут оних у првом мечу на рачун тренера Тринкијерија не смеју пролазити некажњено или уз благе, накнадне казне. На то се мора реаговати моментално.


У клубу сматрају да су дешавања из првог сусрета штетна и за Србију.


- Без државе спорт не би био одржив, а лига јој враћа тако што се кроз њу шаље ружна слика о кошарци и генерално спорту у Србији, што ни у ком случају држава не заслужује.