После одржане седнице АБА лиге, КК Будућност огласио се новим саопштењем.


Подгоричани су навели које су за њих бирне одлуке које су донете на заседању, а посебно су нагласили да ће учествовати у Јадранској лиги под условом да је једини приоритет и циљ – кошарка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РАМПА ЗА ОЛИМПИЈАКОС: После заседања Скупштине АБА, јасно да неће бити проширења лиге


Саопштење КК Будућности преносимо у целости.


- Након јучерашње скупштине АБА лиге одржане у Бањалуци, Будућност Воли се захваљује господину Игору Додику, председнику лиге, на одличној организацији и техничкој подршци свим представницима клубова, који су се јуче окупили у поменутом граду.


Скупштина је протекла у најбољем реду, велика већина присутних је у потпуности схватила ситуацију у којој се налази АБА лига, на шта смо ми из Будућност Волија у претходном периоду недвосмислено указали.


Донешене су одлуке које су за Будућност Воли веома битне – није прихваћен извештај такмичарске сезоне 2018/19 и досадашњи менаџмент више неће водити лигу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗБОГ НАРУШАВАЊА РЕПУТАЦИЈЕ ЈАДРАНСКЕ ЛИГЕ: Kажњени Човић, Бокан и Kол


Погрешни потези у финалу АБА лиге, а посебно у петој утакмици, резултирали су одласком менаџмента, што показује спремност клубова да предузму озбиљне кораке како се ситуација до које је дошло приликом финалне серије никада више не понови.


Оно што нам свима предстоји је постављање системског функционисања АБА лиге. Сматрамо да као и приликом оснивања, све структуре свих клубова треба да дају допринос и да се укључе сви потребни механизми како би АБА лига функционисала на највишем нивоу.


Будућност Воли осуђује све немиле сцене које су обележиле финалну серију АБА лиге. Нас интересује само кошарка и бићемо део АБА лиге искључиво под условом да је једини приоритет и циљ – кошарка - наводи се у саопштењу подгоричког клуба.