УПИСАЛИ су кошаркаши Црвене звезде седму победу из исто толико утакмица у домаћој лиги, али су жестоко разбеснели тренера Милана Томића. У Железнику су дозволили себи да опуштено одиграју другу четвртину, а то није угрозило коначан тријумф против Златибора - 83:57.


Црвено-бели су добро отворили меч, брзо су стекли двоцифрену предност преко расположеног Човића (25:11), али су потом стали. Бројне критике добили су од тренера после првог сусрета са истим ривалом, међутим, деловало је као да нису извукли поуке из тога.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда жели да врати Кузмића?


Дозволили су противнику да се разигра, а велике проблеме правио им је некадашњи играч Партизана Богдан Ризнић. Захваљујући његовој доброј роли, Златибор је полако топио заостатак. Томић је на тајм-ауту био изузетно љут на своје играче, чак је после једне расправе послао Марка Кешеља (провео само три минута у игри), на овом мечу капитена, у свлачионицу.


Гости су у другој деоници, када је бивши Звездин играч Петар Воркапић погодио тројку, стигли на само пола коша заостатка 35:36. Тад су домаћи видели да нема шале и да морају да се уозбиље... До одласка на одмор направили су серију 8:0, а по повратку из свлачионице поставили су све на терену на своје место.


Предност је почела да расте и већ у трећој четвртини било је решено питање победника. Ристић, Риверс и Добрић су се придружили Човићу, па је тренер Томић могао мало опуштеније да гледа наставак меча.


ДВОРАНА у Железнику. Гледалаца: 367. Судије: Белошевић, Јурас, Мрдак.

Ц. ЗВЕЗДА: Оџо 7, Добрић 12, Давидовац 7, Фаје 6, Берон 6, Ненадић 4, Симанић 2, Кешељ, Човић 16 (6-6 из игре, 3-3 сл. бацања, 4ас), Раданов 2, Риверс 11 (6ск), Ристић 10 (6-5 из игре).

ЗЛАТИБОР: Ризнић 11, Маројевић 11 (6ас), Воркапић 8 (8ас), Рондовић 5, Николић, Бабовић 15, Смоловић 2, Чорбић, Весовић, Крстајић 5.

По четвртинама: 25:16, 19:19, 26:12, 13:10.