НАВИКАО је Партизан последњих година своје навијаче на убацивање у први тим фудбалских бисера из омладинског погона, али случај Лазара Павловића представља изузетак. Ако ништа друго због чињенице да његов деби у сениорској конкуренцији није очекивао практично нико, пошто је информација о његовом "ватреном крштењу" у Нишу представљала изненађење и за свлачионицу црно-белих.


Реакције јавности су такође ишле од изненађења до чуђења када се у протоколу појавило име Лазара Павловића, а уз то је и задужио десетку на дресу. Само 82 минута је било довољно да се сви увере да Саво Милошевић није погрешио када је одлучио да у једној од најважнијих утакмица сезоне промовише 17-годишњег дечака.


- Нисам сумњао да ће се Лазар снаћи. Претпостављам да је појава Павловића била изненађење и за наше ривале. Не бих много причао о њему, ово му је тек прва утакмица, нити сам ја нешто посебно урадио. Ово је само логична ствар и испало је добро - истакао је Саво Милошевић после утакмице.


Прочитајте још ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА: Партизан можда без публике против Пролетера

Један Партизанов бисер са тим презименом је на прагу одласка у Јувентус, а други који је доживео да у 82. минуту уместо њега у игру улази Саша Илић би могао да представља значајан капитал на дефицитарном месту у тиму црно-белих.


- Пре три недеље сам званично прикључен првом тиму и од тада тренирам са њима. Имао сам срећу да већину играча познајем, јер сам са тројицом својих другова имао част да их упознам још у јануару на "Телеоптику". И тада и сада су ме сјајно прихватили, тако да ми је све било много лакше, а посебно што сам тада увидео шта значи сениорски фудбал и шта се од играча тражи - каже Лазар Павловић.


Прочитајте још "Ваљак" оверио Европу

Чињеница да се све десило некако пребрзо није утицала на млађаног везисту, а управо је тренер Партизана Саво Милошевић пре утакмице говорио да је сигуран у одлуку јер Павловић нема страх од велике сцене.


- Чак ни ја нисам знао да ћу бити међу 18 и кренути на пут, а камоли да ћу бити стартер. Био сам заиста изненађен, али није било негативне треме, већ само жеља да утакмица што пре почне. Када ме је тренер питао да ли сам спреман, одговорио сам одмах да јесам. И заиста сам и био. Тај осећај се не може описати осим речју - феноменално. Ово је остварење мог сна - закључио је момак који је за само 82 минута проведена на терену стадиона "Чаир" учинио да свако његово следеће појављивање у стартној постави не представља сензацију.


У ПАРТИЗАНУ ОСАМ ГОДИНА

НОВОГ првотимца црно-белих су са трибина стадиона Радничког бодрили чланови најуже породице, а мајка је у једном тренутку поносно узвикнула: "Он је моје дете, данас дебитује за Партизан."

- У Партизану сам од 2011. Ово је остварење мог сна! Прво сам јавио породици да ћу играти, а онда се јавила она мала позитивна трема и жеља да што пре изађем на терен. Сви смо у свлачионици веровали да можемо да прођемо у финале. И то смо остварили. Та жеља, вера и колективни дух су нас довели до успеха - сматра Павловић.