ПОЗНАТИ су сви учесници Суперкупа АБА лиге за 2019. годину, који ће бити одигран од 26. до 29. септембра у Загребу. Осим екипа које су заузеле првих шест позиција у сезони 2018/2019, специјалне позивнице за учешће добили су Цибона и словеначка Приморска као шампион АБА 2 лиге, која ће дебитовати у најбољој регионалној конкуренцији.


Шест екипа које су кроз првенство резервисале карте за Загреб су Црвена звезда, Партизан, Будућност, Цедевита, Мега Бемакс и ФМП. Одмах по формирању списка учесника, обављен је и жреб четвртфинала. Тимови који су изборили пласман у плеј-оф АБА лиге су носиоци у првим утакмицама, и то на начин да финалисти имају највеће повластице и не могу да се сретну до последње утакмице Суперкупа.


Парови четвртфинала су: Црвена звезда - Приморска, Будућност - Цибона, Цедевита - ФМП и Партизан - Мега Бемакс. Суперкуп ће бити одигран у дворани "Дражен Петровић" као најава нове сезоне регионалног такмичења и борба за први трофеј.


Пре две године, када је овај турнир први пут био одржан у Бару, титулу је освојила Цедевита. Кошаркаши Црвене звезде браниће у Загребу трофеј из септембра 2018, када је Суперкуп АБА лиге био одигран у Лакташима.