РЕЗУЛТАТИ које су јуниорске екипе Звезде правиле претходних година на европској сцени остали су подебљани у архиви Евролиге. Управо захваљујући ранијим подвизима, црвено-бели клинци су ове године награђени специјалном позивницом за финални турнир, који данас стартује у Виторији. Екипа Слободана Клипе на премијери игра против Ритаса (15.00), други ривал је Валенсија, а трећи Реал Мадрид.


- Мислим да смо заслужили да будемо међу овим екипама - каже Бојан Томашевић, једна од главних карика Звезде, који трећи пут учествује на Ф8. - Покушаћемо да оправдамо тај пораз на квалификационом турниру и да направимо што бољи резултат. Талентованасмо генерација, знамо из различитих акција да дамо кош, али је битно да дефанзивно будемо максимално фокусирани.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВИДЕО: Евролигашка игра престола

МЕГА НА МАКАБИ ГРУПА А - данас: Макаби - Мега (9.00), Мега - Жалгирис (11.00). Сутра: Мега - Бајерн (9.00), Жалгирис - Макаби (11.00). Субота: Бајерн - Макаби (9.00), Мега - Жалгирис (11.00). ГРУПА Б - данас: Валенсија - Реал М. (13.00), Ритас - Звезда (15.00). Сутра: Реал М. - Ритас (13.00), Звезда - Валенсија (15.00). Субота: Реал М. - Звезда (13.00), Ритас - Валенсија (15.00).


Један од момака у црвено-белом који ће дебитовати на Ф8 је Стеван Карапанџић, који мисли да је недавно освојена титула шампиона Србије била право загревање за оно што их чека на европској сцени.


- На тај начин смо дигли наше самопоуздање и додатно поправили тимски дух. Верујем да ће то утицати и на резултат и на хемију у екипи - прича Карапанџић, који такође енергију види као битну карактеристику тима. - Раније сам био играч Партизана, са којим нисам успевао да дођем до завршнице Евролиге, тако да сад једва чекам да то почне и да осетим како је бити део спектакла.


Нешто више искуства од Стевана кад је Евролига у питању има Вукашин Машић, који је већ девет година поносни члан Црвене звезде и играч је са најдужим стажом у клубу.


- Мислим да можемо да конкуришемо за трон. Гледали смо противнике и прошле година на турниру у Београду, тако да их познајемо. Најбитнија је прва утакмица, ако добро кренемо, после може свашта да се деси.


СА МОМЦИМА И У РАТ

ПРВИ помоћник тренера Слободана Клипе, Бојан Ђерић верује да њихове узданице могу много тога да покажу у Виторији.

- Са овим момцима бих ишао и у рат. Желимо да победимо свакога, али видећемо где смо у односу на остале. Ми смо привилеговани људи којима је спорт дао све, као и ми њему. Битна нам је и школа, едукација... У сениорској конкуренцији је резултат једино мерило, а у млађим категоријама је важно да се играчи развију на прави начин.