Бивши кошаркаш Црвене звезде Перо Антић изабран је за председника Кошаркашког савеза Северне Македоније. Антић је био једини кандидат за ту позицију и изабран је са максималних 27 гласова подршке.

- Наравно да сам срећан, али искрено, мало се осећам чудно у овој улози. Моја идеја је да направим јак тим спортиста и пословних људи који ће заједно радити за кошраку, који ће да врати оптимизам када је тај спорт у питању у нашој земљи. Има много приоритета, од развоја младих кошаркаша, јачања лиге и враћања репрезентације међу редовне учеснике највећих такмичења - рекао је Антић после избора.

Некадашњи крилни центар играчку каријеру завршио је почетком године, а последњу сезону у каријери одиграо је за Црвену звезду, из које је отишао прошлог лета.

Опроштајна утакмица у његову част, на којој ће се појавити Лука Дончић, Ал Хорфорд и Жељко Обрадовић, биће организована у Скопљу, а детаљи тог догађа још нису познати.

Антић је каријеру почео у Работничком, наступао је за АЕК, Локомотиву, Спартак из Санкт Петербурга, Олимпијакос, НБА лигаша Атланту, Фенербахче, а у два наврата и Црвену звезду.

Освојио је две титуле у Евролиги са Олимпијакосом и једну са Фенербахчеом.