ПРЕД нашим најбољим кошаркашицама је један од највећих изазова у досадашњим каријерама. Европске шампионке из 2015. и бронзане на олимпијском турниру 2016, ове године чека наступ на Шампионату континента (27. јун - 7. јул), чији су организатори Србија и Летонија. Групну фазу српски тим ће играти у Зрењанину, где ће против Белорусије, Русије и Белгије покушати да избори пласман у разигравање које је на програму у Београду. Селектор Марина Маљковић свесна је колико ће то бити тежак задатак:


- Никад више питања, никад више компликованих ствари које нам се дешавају - признала је Маљковићева пред пут на Златибор, где ће одрадити прву фазу припрема. - Много тога морамо да урадимо у наредних месец и по дана да бисмо отклонили проблеме и спремне дочекале меч са Белорусијом, којим отварамо ЕП.


СПИСАК ИГРАЧИЦА САСТАВ тима на припремама: Бојовић, Брајковић, Бутулија, Дабовић, Зец, Јовановић, Крњић, Милић, Миловановић, Миљковић, Петровић, Поповић, Раца, Рачић, Станаћев, Станковић, Црвендакић, Чађо, Шкорић.


Марина нема испред себе тим који је правио историјске успехе 2015. и 2016.


- Ово нису више девојке од пре три године. Оне јесу шампионке, али су једноставно остариле. Тада су озбиљно носиле игру својих тимова, а то више није случај. Поједине због своје здравствене ситуације играју на сопствену одговорност. Две играчице су се недавно породиле, на радост свих нас. То су све неке нормалне ствари, али оне компликују наш пут...


Ипак, наш прослављени тренер је имала јасну поруку за све навијаче:


- Силни проблеми ништа неће променити у нашим главама и приступу и то ће нам бити додатна мотивација у свакодневном проналажењу решења. Бићемо стрпљиве, предане, радимо у нашој земљи и после Златибора ћемо моћи више да причамо о дометима. Наши навијачи морају да буду свесни да ћемо одабрати 12 играчица - 12 лавица, спремних да у сваком тренутку дају све од себе за тим, за своју земљу и свој народ. У то немојте да сумњате - завршила је Маљковићева.