ОД ИЗВЕШТАЛА "НОВОСТИ": ПОДГОРИЦА

КОШАРКАШИЦрвене звезде опет ће вечерас (19.00) на терен "Мораче", коју ће покушати победнички да препливају до пехара АБА лиге, два дана после пораза којим је Будућност смањила на 1-2 у финалну АБА лиге. Опет ће играти без Џоа Ренгленда, али и Стратоса Перпероглуа, чији је изостанак био видан у трећем дуелу.

Ипак, без обзира на то што ће бити ослабљени, црвено-бели, који су успели да издрже врелину подгоричке дворане у првом полувремену, неких сат времена раније, током загревања, али и добрим делом у другом делу утакмице, верују да би данашња епизода могла да буде завршна у финалној серији.

- Контролисали смо дешавања на терену око 22 минута, али смо онда почели превише да промашујемо и правимо грешке у одбрани. Када се ривалу придружила публика било је још теже. Изгубили смо као тим. Морамо да будемо психолошки припремљени за свих 40 минута и играмо током целог меча као у првом делу - каже Кеј Си Риверс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МУП Србије добио снимке лица која су напала делегацију Звезде у Подгорици

СУДЕ ЈАВОР, ПЕТЕК И НИКОЛИЋ КОМЕСАР са суђење, Изток Ремс, јуче је делегирао арбитре за четврти меч. На терену "Мораче" појавиће се Словенац Дамир Јавор, који је био један од судија у другој утакмици, као и његов сународник Сашо Петек, и Србин Урош Николић, који ће данас дебитовати у финалној серији.

Није се обазирао одлични Американац на ванспортске реакције публике ван терена, али понекад и уз саму аут линију, иницирајући лет црвено-бели до 46:34. Али је, у наставку као већина саиграча, кренуо силазном линијом.

- Уморан сам и прехлађен. Али, то није изговор. Када почне утакмица мора да се игра. Надам се да ће ова прехлада проћи до четвртог меча и да ћу бити у потпуности спреман - јасно показује одлучност Риверс, који не жели да се крије иза било каквог алибија, од прехладе, повреда важних Перпероглуа и Регланда, "рафалне" паљбе публике, чврстим, мање чврстим, малим и већим предметима.

- Наравно да нам недостају повређени саиграчи, али сваки дан тренирамо и онај ко уђе на њихово место мора да их одмени. Морамо да урадимо све што можемо да победимо - смирено каже Риверс.

Величине улога, али препреке, свестан је и Били Берон, јунак премијерног тријумфа црвено-белих у финалној серији који у трећем мечу није пронашао шутерски ритам. Није ниједног тренутка тражио изговор у чињеници да је значајан део меча, због оптерећености, у овом распореду снага, без Џоа Регеленда, морао велику енергију да троши на позицији плејмејкера, док је Филип Човић био на клупи због оптерећености фауловима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић: Морамо да спречимо контранапад Будућности; Давидовац: Недостају нам повређени играчи

- Та организација почиње од мене. Играо сам много као плејмејкер, па ми то не смета. Радим све што тренер од мене тражи. Желим титулу, играћу и центра ако треба само да победимо - каже Берон који узроке пораза види у превише отворених шутева. - То је створило додатни притисак на одбрану. Када смо успевали да их зауставимо, нисмо реализовали на другој страни. Треба да их нападамо у "пик ен ролу". Показали смо срце, они су одговарали у серијама. Једноставно, у четвртом мечу не смемо да губимо толико лопти, треба да будем организованији.

ОГЊЕН ДОБРИЋ: ЗАНИМА НАС САМО ТЕРЕН

ОГЊЕН Добрић истиче да је иза њега и саиграча тешка утакмица, физички и психолошки, што је било и очекивано.

- Будућност је искористила наше грешке, постигли су много лаких поена и привели меч у своју корист - каже Добрић, додајући да поред свега, Звезда има снаге да подигне шампионски пехар. - Морамо у четвртом мечу да останемо фокусирани свих 40 минута, а не само 20. Треба и што мање да грешимо.

Не жели да се осврће на дешавања ван терена:

- То не треба то да нас оптерећује. Само нас терен занима. Знали смо да се Будућност неће повући и да ће бити агресивна.