У СРАМНОМ атаку на кошаркаше Црвене звезде у Подгорици, током трећег меча финала АБА лиге између Будућности и црвено-белих, осим хулигана из навијачке групе "Варвари", учествовао је чак и Амар Нухоџић, син министра унутрашњих послова Црне Горе Мевлудина Нухоџића!

Овај шокантан податак откривају и снимци на друштвеним мрежама, на којима се види како млађи Нухоџић улази на терен и пљује играче гостујућег тима.

Ипак, нико од надлежних није реаговао, ни на његово, али ни на понашање других навијача који су се, такође, неприкладно понашали, па је министров син несметано остао да прати утакмицу у СЦ "Морача" и то у првим редовима који су намењени ВИП посетиоцима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВИДЕО: Син министра полиције пљувао играче Звезде у Подгорици

ИГРАЧИ СВИМА ЗА ПРИМЕР ДА није лако бити играч (кошаркаш) на овим просторима, али и да с правом заслужују да носе дресове својих тимова, момци Будућности и Црвене звезде показали су понашањем пре, за време и после сва три дуела. Без обзира на то да ли су тешко поднели пораз, или били срећни због победе, подсетили су на једну од најлепших страна кошарке - поштовање ривала, не само пруженом руком на терену, него и изјавама...

Снимак напада, у тренутку када су играчи излазили на паркет, већ је предат МУП Србије, који ради на идентификацији свих нападача. Они ће од колега у Подгорици тражити помоћ за идентификацију свих лица која су учествовала у нападу на кошаркаше Звезде, тренера Милана Томића и њихову делегацију.

А, да ће атмосфера у дворани "Морача" бити "запаљива", било је евидентно још приликом првог, појединачног изласка гостујућих играча на терен, сат пре почетка меча. Цирбес, Фаје и остали пролазили су кроз "шпалир" пљувања и гађања, уз мање-више очекивано погрдно скандирање на балканским просторима.

Како је време одмицало температура је све више расла, да би, чини се врхунац достигла пред званичан излазак црвено-белих на терен.

На удару се највише нашао плејмејкер Црвене звезде Филип Човић, чије је име и презиме било исписано на погрдним транспарентима, помињано у хорском скандирању, али и који је, као и остатак екипе, било пљуван на самом терену. Најужареније је било на крају прве четвртине, када је порушена заштитна ограда иза клупе црвено-белих. Ипак, захваљујући присебности играча Звезде који су, не само у том тренутку остали смирени, већ и јединици специјалаца која је некако умирила "таласе", утакмица је настављана. Вређање, пљување, гађање, па чак и повремени покушаји насртаја из првог реда, такозваног "корт ситс", којим је често "повређиван" терен, самим тим и правила игре, није престајало.

Ако неко може и да разуме да се на такав начин покуша да се помогне свом тиму, па чак и ако су ван граница примереног, тешко се разумљиве одлуке судијске тројке која ниједног тренутка нија покушала да заштити простор за игру, као што су то радиле њихове колеге на утакмицама у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СКАНДАЛОЗАН СНИМАК ИЗ ПОДГОРИЦЕ: Полиција држи навијача Звезде док га остали ударају (ВИДЕО)

Такође, у најмању руку је немушта изјава тренера Јасмина Репеше да ће се извинити "ако је било ко увређен, повређен на било који начин, било чим", јер је немогуће да ако није видео дешавања ван паркета (истини за вољу што би и гледао, пошто је његова сфера интересовања, као тренера, само игра), да је повређен простор за игру, због чега је у два наврата, прекидана утакмица.

ЗАКУВАО Јасмин Репеша

А, ако је гледао снимак, а као тренер иза кога је вишедеценијско искуство, сигурно јесте, требало је да примети те повреде терена, остаје питање да ли ће се извинити и у чије име? Да ли у своје и тако индиректно призна да је изјавама допринео да буде "запаљива" атмосфера у "Морачи". Ако је у нечије друго, занимљив би био одговор, не у чије име, већ зашто прихвата туђу одговорност, а није био спреман да преузме сопствену за резултатски дебакл свог тима у другом мечу, већ је, баш на прес конференцији у "Пиониру", као и дан пред трећу утакмицу, одговорност преусмерио на трибине, али и како је рекао, "на добро и на време плаћене" играче.

Завршиће се и ова финална серија, једног дана и уговор Репеше са Будућношћу. Али, играће се кошарка на овим просторима, црногорским и српским, још годинама, деценијама. Народ ће из оба града, Подгорице и Београда, долазити на утакмице...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Добрић: Знали смо шта нас очекује на трибинама, пали смо психички