ЦРВЕНА Звезда је била на пола пута да искористи прву меч лопту против Будућности и врати се на јадрански трон. Међутим, пад концентрације у трећој деоници, условљен из више фактора, коштао је црвено-беле пораза којим су Подгоричани смањили на 2-1 у  финалној серији, па ће четврта утакмица бити одиграна у петак (19.00) на истом месту.

Пакао “Мораче” ма колико би врео, није “сагорео” кошаркаше Црвене звезде који су одиграли добро прво полувреме. Филипа Човића силни “плотуни” хорских увреда под којима је био од првог изласка на терен, неких пола сата пре меча, нису деконцентрисали. Kеј Си Риверс је у првих 20 минута одлично на леђима носио одговорност увећану због повреде Стратоса Перпероглуа. Kако он зна, цепао је мрежицу иза линије за три поена.

Били Берон је када је Филип добио трећу личну, унисио мирноћу у нападу црвено-белих, док је одбрана лако хладила температуру у узаврелој дворани. Ипак, прилична потрошња у тих првих 20 минута, почела је полако да узима данак у трећој деоници када је Kотији Kларк осетио да може да искористи недостатак поменутог грчког репрезентативца у редовима црвено-белих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИНЦИДЕНТИ У МОРАЧИ: "Варвари" напали клупу Звезде, страдао један од чланова управе

Пошто је претходно “потонула” у двоцифрени минус (половином друге четвртине), Будућност овог пута није пала као у оба наврата у Београду, него је све јаче вршила притисак. Трудила се Звезда оптерећена фауловима после серије домаћина од 14:0 за 66:58, да се поново уздигне. Дуго је дисала за вратом домаћину. Међутим, понекад јој је и понестајало среће да погоди обруч који се, како је време одмицало све више “сужавао”.

На крају, трјумф актуелног шампиона регионалног такмичења који је изнегао, кошаркашким речником “метлу” у финалној серији, што ће сигурно имати позитивног утицаја на четврти меч, док на другој страни Звезда, без обзира на пораз и даље има резултатску предност у серији и још две меч лопте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Будућност - Звезда 80:72

ФИЛИП ПОД БАРАЖНОМ ПАЉБОМ СВЕ ВРЕМЕ
KОШАРKАШИ Црвене звезде дочекани су звиждуцима и погрдним повицима још приликом првог изласка на терен, неких сат времена пре почетка меча. Било је ту и салви ситних предмета и пар петарди које су одјекнуле “Морачом”. Ипак, највећа бука настала је приликом званичног изласка на терен пола сата пре подбацивања, а на удару, не само најватренијих навијача Подгоричана, званих “варвари”, већ комплетне хале, нашао се Филип Човић. Већина од 5.000 гледалаца хорски је вређала плејмејкера црвено-белих и његову породицу. 

СИЛНИ ИНЦДЕНТИ ОKО KЛУПЕ ЦРВЕНО БЕЛИХ, ДВА ЧЛАНА УО ПОВРЕЂЕНА

KОЛИKО је усијана атмсфера на трибинама, али и партеру била сведочи и детаљ с краја прве четвртине када су навичаји Будућности почели да туку двојицу симпатизера црвено-белих. Прво је обезбеђење покушало да заустави нереде, да би на крају у дворану ушли специјалци. Ни то није зауставило нереде на том делу, па је у једном моменту страдала и заштитна ограда иза клупе Звезде, због чега су црвено-бели морали да се помере ка терену. После неколико минута, страсти су се смириле, па је утакмица ипак настављена, али је настављено и гађање клупе Београђана. Падало је све и свашта, од пуних полулитарских флаша воде, упаљача, разних металних предмета од којих је један погодио у главу члана управе Звезде  

Плотуни су настављени и касније због чега је у 25. минуту опет уследио вишеминутни прекид, док су од те паузе највише страдали чланови УО Звезде Бранислав Баћевић који је крваве главе напустио халу и Саша Влаисављевић који је погођен у ногу и руку.

- Био сам за време рата и у Сарајеву и у Хрватској, али ово стварно никада нисам доживео у животу. Пљували су ме 40 минута, гађали разним предметима. Нема смисла играти кошарку у оваквим условима. Поздрављам Јасмина Репешу. Боље да му ништа више не поручујем… Боље да не заоштравам атмпосферу додатно - рекао је Влаисављевић.

БУДУЋНОСТ 80

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 72

Дворана: "Морача". Гледалаца: 5.360. Судије: Хордов (Хрватска), Мајкић (Словенија), Јурас (Србија).

БУДУЋНОСТ: Џексон 10 (4ск), Кол 20 (7ск), Суад Шеховић, Е. Кларк 3, Баровић 8, К. Кларк 14 (3 ул.), Гордић 5 (4ас), Битадзе 4, Поповић, Бел 8 (2-2 за три), Николић 8, Вилијамс.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 10 (4ас), Кешељ, Давидовац (6-0 из игре, 5ск), Ненадић, Лазић 5, Фаје 7 (10 ск), Берон 12 (5-2 за три), Добрић 5 (5-0 за три), Симанић, Риверс 19 (13-6 шут из игре), Цирбес 10, Оџо 4 (10ск).

По четвртинама: 18:25, 27:25, 21:8, 14:14.