КОШАРКАШИ Црвене звезде дочекани су звиждуцима и погрдним повицима још приликом првог изласка на терен, неких сат времена пе почетка меча.

Био је ту и салви ситних предмета и пар петарди које су дојекнуле “Морачом”. Ипак, највећа бука настала је приликом званичног изласка на терен пола сат пре побацивања, а на удару, не само најватренијих навијача Подгоричана, званих “варвари”, већ комплетне хале, нашао се Филип Човић. Већина од 5.000 гледалаца хорски је вређала је плејмејкера црвено-белих и његову породицу.

Колико је усијана атмсфера на трибинама, али и партеру била сведочи и детаљ с краја прве четвртине када су навичаји Будућности почели да туку двојицу симпатизера црвено-белих. Прво је обезбеђење покушало да заустави нереде, да би на крају у дворану ушли спцијалци. Ни то није зауставило нереде на том делу, па је у једном моменту страдала и заштитна ограда иза клупе Звезде, због чега су црвено-бели морали да се помере ка терену.

После неколико минута, страсти су се смириле, па је утакмица ипак настављена, али је настављено и гађање клупе Београђана. Падало је све и свашта, од пуних полулитарских флаша воде, упаљача, разних металних предмета од којих је један погодио у главу члана управе Звезде Браниславa Баћевићa који је крваве главе напустио халу и Саша Влаисављевић који је погођен у ногу и руку.


- Био сам за време рата и у Сарајеву и у Хрватској, али ово стварно никада нисам доживео у животу. Пљували су ме 40 минута, гађали разним предметима. Нема смисла играти кошарку у оваквим условима. Поздрављам Јасмина Репешу. Боље да му ништа више не поручујем… Боље да не заоштравам атмпосферу додатно - рекао је Влаисављевић.