СТРАГЕГ Будућност Воли, Јасмин Репеша пренео је својим играчима уочи сутрашњетреће финалне серије за првака АБА лиге у "Морачи", да су изгубљене две битке, али не и рат!

- Рекао сам играчима: "Ко није спреман нека остане код куће". Нико се неће наљутити, али тренутак је такав. Позивам навијаче да подрже ове момке, али да испоштују противника, да не доживе оно што смо ми. То их молим. Подршка навијача, међутим, није довољна, треба бити паметан, агресиван, дисциплинован.

Репеша каже да је био сигуран да ће добити макар један меч у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић: У Подгорици као да је 0:0

- Утакмице смо отворили солидно, али мали пад концентрације био је довољан да противник у онаквој атмосфери уђе у серију и добије самопоуздање. Ми смо стали, овој екипи фали да игра 40 минута. Знамо где су грешке, све се могу отклонити - нада се Репеша.

Звездина предност је огромна, али још ништа није готово. Верујем у свој тим. Сада је најбитније повратити самопоуздање које је пољуљано. У домаћинској атмосфери можемо до победе - оптимиста је Репеша, додајући да му ово није први пут да као тренер буде у ситуацији која је наизглед безизлазна. - Треба бити оптимиста и играти много боље да се победи тим са толико самопоуздање. Желим фокус само на меч и да сви играчи пруже максимум.

Он је негирао да је приступ Едвина Џексона и Нориса Кола у финалној серији сумњив.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Одређене судије за трећи меч Звезде и Будућности

- Питање је колико су атмосфера и окружење на неки начин ново за њих. Играмо трећу утакмица на нашем терену и то би требало да буде велика разлика у односу на претходне - поручује Репеша.

Интересовање за утакмицу превазилази сва очекивања. Да је којим случајем "Морача" колико београдска "Арена", чини се да би се тражила карта више. Међутим, због безбедности и ризика управа подгоричког клуба донела је одлуку да не буде улазница у слободној продаји.

ГОРДИЋ: САТЕРАНИ СМО УЗА ЗИД

ПЛЕЈМЕЈКЕР Подгоричана Немања Гордић казао је новинарима да уколико његов тим жели позитиван исход онда мора поправити много тога.

- Ако то учинимо имамо сјајне шансе за успех. Морамо играти бољу одбрану. Сатерани смо уз зид, губимо 2:0, али треба да искористим тај притисак и све што се дешава - наглашава Гордић.