Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да је непријатно изненађен излагањем тренера Будућности Јасмина Репеше након друге утакмице финала плеј-офа АБА лиге.

"Своје излагање је пребацио са пораза свог тима, на овим просторима, увек популаран 'терен' политике и односа међу народима на просторима бивше Југославије и тиме грубо заменио тезе у свом излагању. Свако може да погреши, па и господин Репеша, али за врло информисаног и умереног човека каквог га је знала (до недеље) кошаркашка публика у Србији и Београду, просто нам је невероватно да се није информисао око 'извесних догађаја' који су обележили прошлогодишњу завршницу плеј-офа истог овог такмичења", наводи се у саопштењу клуба.

Репеша је на конференцији за новинаре после утакмице у недељу између осталог изјавио да је у дворани "Александар Николић" био покушај линча и понашање за психијатрију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОГЛАСИО СЕ ПЕРПЕРОГЛУ: Верујем да ће саиграчи завршити посао

Из Звезде су навели да им је заиста жао ако је Репеша у Београду претрпео душевни и психички бол, али да сматрају да је то "производ нервозе изазване обавезама које је преузео од својих налогодаваца, који га плаћају. Ми ту не можемо да помогнемо, јер је у питању његов приватни аранжман".

Звезда је у саопштењу набрајала догађаје који су били током прошлосезонске финалне серије, попут напада на њене играче у хотелу у Подгорици.

"Требало би нам много простора и времена да пребројимо све 'пропусте' у прошлогодишњем финалу плеј-офа, од доласка делегације у Подгорицу. Није заборављено, али неко покушава да представи као да се то није догодило?", додаје се.

Истиче се да Звезда никада није подржавала било какво насиље и да ће увек апеловати да "спорт остане спорт".

"И, заиста, не знамо каквој атмосфери линча је говорио тренер Будућности? Међутим, као клуб за који навијају милиони људи, нећемо дозволити ни да неко 'заборавља' поједина дешавања у прошлосезонском финалу, а посебно да мења тезе и 'припрема терен' за идентичну атмосферу у Подгорици, као она која је виђена прошле године на истом месту. Нити то може да ради господин Репеша, а још мање поједини 'аналитички' портали финансирани од стране разних сумњивих извора, који су од понедељка почели да 'подгревају' атмосферу 'шокирани" оним што су 'видели и доживели' у Београду?", пише у саопштењу београдског клуба.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Човић: Не смемо да се опустимо; Берон: Још један корак

"Ми нисмо заборавили шта се дешавало у Подгорици у априлу 2018. године, а очигледно да нису ни многобројни навијачи Црвене звезде и српска јавност", додаје се.

Звезда је навела да би Репеша требало да зна да не постоји колективна одговорност навијача у хали, тако ни "колективна амнезија код истих, који су видели и памте што су на првом месту као људи доживели многи у делегацији Звезде током прошлогодишњег боравка у Подгорици".

"Црвена звезда као клуб за који навијају милиони људи, свестан је своје друштвене одговорности. Зато позивамо бројне навијаче Црвене звезде у Црној Гори и Подгорици да се понашају фер и коректно у дворани Морача, бодре нашу екипу, уједно имајући у виду одличне односе са навијачком групом 'Варвари' из Подгорице", наводи се у саопштењу Звезде.