ТРЕНЕР Будућности Јасмин Репеша честитао је Звезди на заслуженој победи, а онда променио плочу и напустио причу о утакмици о којој није имао шта да каже.

- За 57 година прошао сам све, тешке терене, и са репрезентацијом и на фајнал-форовима и на првенствима. Жао ми је што морам рећи да овакав линч никад нисам доживео у свом животу. Ово нема везе са спортом, од доласка у дворану, гурања у тунелу и уплашених играча. Морам да бацим ово испљувано одело. Играо сам дербије у Болоњи ненормалне тензије, али све то има границу. Не могу ово да разумем. Познајем велики број Срба који су ми веома драги, неке сам сачувао кад су били тешки тренуци. Најблаже речено, ово је била психијатрија највишег реда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА НА ШАМПИОНСКОМ ПУТУ: Црвено-бели дословно прегазили Будућност у другом мечу финала


Репеша каже да је осетио потребу да ово каже, без обзира на то да ли се игра у Београду или Подгорици.

-Не умањујем заслуге Звезде за победу и заслужених 2:0, али се питам чиме смо ми ово изазвали. Којим гестом?

Репешу су подсетили на атмосферу у мечевима Цибоне и српских клубова.

-Не кажем да није било таквих утакмица, али ако треба да их буде и за 20-40 година, нека иде вама на душу. Најтеже је некоме ко је изгубио најближег, али сада је 2019. година и овакав однос, без обзира на то о коме се ради, не могу да разумем. После свега, бесмислено је говорити о игри.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Црвена звезда-Будућност 107:69

ГОРДИЋ: ТРЕБА ДА НАС ЈЕ СРАМОТА
ЈЕДАН од ретких из пораженог тима који је испоштовао давање изјава после меча био је Немања Гордић.
-Немам много да причам, треба да нас је срамота овог пораза. Ако имамо имало личног поноса, морамо да изађемо у среду на терен, да покажемо карактер и да наставимо да се боримо. Јесте 2:0, Звезда је играла боље оба меча. Они су одбранили свој терен, сада је на нама да одбранимо наш. Утакмица је била готова још у трећој четвртини, кад је било 20 разлике. То што су они играли до самог краја, показује колико су били мотивисани да нас добију. Ми треба то да искористимо као мотив више за следећу утакмицу. Треба сви појединачно, да покажемо лични понос и да одиграмо трећи сусрет много боље.