ПРВО финале АБА лиге од 2013. године у Хумској ће морати да чекају у најбољем случају бар до априла 2020. Сурова реалност, која каже да повратак на старе стазе успеха нимало није лак, жестоко је "дрмнула" црно-беле у тренутку када су у последњој деоници одлучујуће утакмице полуфиналне серије губили од Звезде огромних 35 разлике. Очигледно, вечити ривал је са четири везане неизвесне утакмице Партизану дао само лажну наду да може до финала, трофеја, Евролиге...


Направљен је корак даље у односу на претходну сезону, када није био ни у плеј-офу. Показао је да се после неколико година лутања мрачним улицама поново налази на осветљеном путу. Али је јасно да мора још много зноја да пролије да би се шампионски снови претворили у стварност.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Величковић: Боли овај пораз; Николић; Није да нисмо хтели...

СТАРТ СУПЕРЛИГЕ 26. АПРИЛА НЕ преостаје ништа друго црно-белима него да се окрену Суперлиги и полако крену да склапају коцкице за наредну сезону. После неколико дана одмора, вратиће се у салу и припремати се за прву утакмицу домаћег првенства против Меге, која је на програму у "Пиониру" 26. априла. У групи су с Новим Пазаром, Слободом, Динамиком и Тамишом.


- Партизан расте, то је јасно, али још није порастао. Раст овог тима није линеаран. Сваки напредак захтева неко време, и можда није реално очекивати да се све то деси у једној сезони - према речима Радета Загорца, пројекат црно-белих, започет прошлог лета, донеће жељени резултат у скорој будућности. - За 12 месеци, неких 12 момака ће опет бити на овом паркету, играће против исте ове екипе, и сигуран сам да ће бити у бољој ситуацији и још конкурентнији за коначан циљ који Партизан има. Урађене су добре ствари, али у овом тренутку се више није могло, јер је једноставно квалитет превагнуо на Звездину страну. Ниједног тренутка то не желим да оспорим, и људски им честитам.


У најважнијем мечу сезоне посебно су заказали странци са главним улогама, који су доведени само са циљем да направе разлику. Када се сабере поентерски учинак Лендејла, Ренфроа и Сија, добије се једна "велика нула".


- Потучени смо до колена - признаје Загорац. - Није пријатно, нимало. Пазим шта ћу да кажем, јер једноставно, јаке су емоције у овом тренутку, али разлика је реална. Звезда нас је потпуно надиграла, али то не сме да поквари укупан утисак и укус целе сезоне, која је Партизанова повратничка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА НОКАУТОМ У ФИНАЛЕ: Партизан непрепознатљив у мајсторици


Једно је сигурно, још много значајних утакмица мораће да одиграју момци у црно-белом да би могли да изнесу притисак који носе највеће битке.


- Ово је за нас један од најтежих пораза у каријери, али сви треба да буду сигурни да Партизан неће на овоме стати и да ће наставити да се диже, до коначног успеха - уверен је Загорац.


ПОСТ ОД 2013.

2012-2013. Шампиони

2013-2014. Полуфинале

2014-2015. Полуфинале

2015-2016. Пето место

2016-2017. Полуфинале

2017-2018. Пето место

2018-2019. Полуфинале