Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да његова екипа "никад неће бацити пешкир" и да ће боксерским речником "пролити зној и крв" јер против Црвене звезде брани част велике екипе у европској кошарци.

- Кошарка је као бокс. Даћу све од себе да нас не затворе на конопце, да увек држимо висок гард, да будемо у стању да узвратимо. Мада, није то доста, морамо да покушамо и неки добар кошаркашки ударац, добар потез током 40 минута. Уверен сам да шта год буде никада нећемо бацити пешкир, мушки и фер ћемо да се боримо, пролићемо зној и крв јер бранимо част једне велике екипе у европској кошарци. Ово је нокаут утакмица, свака ствар може да буде важна, свака нијанса - рекао је Тринкијери на конференцији за новинаре.

Партизан ће се у суботу састати са Црвеном звездом у одлучујућој, трећој утакмици полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге.

- Није важно шта се каже, већ ко последњи каже. Није овде ствар у речима, ово је кошаркашки терен и играчи су главна ствар. Неће речи дати кош. Има много фактора, мозаик је огроман, али оно што држи цео мозаик заједно јесте концентрација, свих 40 минута, врхунска концентрација, да те ништа не поремети. Шампиони су увек они који успевају да играју у свакој ситуацији, да држе концентрацију у свакој ситуацији. Само желим да у овакав дуел са оваквим фантастичним противником какав је Звезда, не буде удараца испод појаса, то је моја највећа жеља. Волео бих да будемо као Роки Марчано, он је једини оставио бокс без пораза - казао је Тринкијери.

По његовим речима, прва утакмица је била отворена, друга физичка, а да ће у трећој одлучити детаљи којих има много.

- Сутра може све да се деси, и на једну лопту, и да се развије утакмица. Они ће пробати одмах да нас нокаутирају. Скочиће на нас, а ми морамо да се припремимо да издржимо, да се жртвујемо. Како ће бити - не знам, знам како може да буде - навео је тренер Партизана.

Тринкијери се на почетку обраћања извинио због померања времена конференције, а упитан да ли је упао у замку саопштења два клуба да је све што се дешава више него очекивано.

Када је реч о казни коју је добио навео је:

- Иначе знам које речи употребљавам. Неки пут и ја погрешим. Али, употребио сам реч осетити, а не утицати. Осетити је једна ствар, утицати комплетно друга. Штитио сам јако тежак посао, изузетно тежак и осетио притисак. Осетио...

Утакмица ће се играти у суботу од 18.00 у дворани "Александар Николић", а домаћин ће бити Црвена звезда.