КАКО се приближава меч одлуке између Црвене звезде и Партизана, атмосфера постаје све ужаренија. Три дана пре утакмице, тренер црно-белих Андреа Тринкијери прекинуо је потпуни карантин, који је трајао две и по недеље, и отворио тренинг за медије. У разговору са новинарима осврнуо се на велики притисак који носи трећа бокс рунда, како је назвао овај окршај.


- Нисам из Београда, нисам са Балкана уопште, али ако се ја не дерем, не галамим, не чупам косу, то не значи да не видим. Да не примећујем ствари - алудирао је Тринкијери на поједине судијске одлуке. - Ми смо сви много година у овом послу. Не постоји притисак само у Србији, али је овде мало бруталније, има више крви. Само се надам да тај брутални притисак неће утицати на људе који имају изузетно тежак посао. На судије. Наиме, сви смо видели прву утакмицу. Врхунске судије су осетиле притисак, био је бруталан. И само се надам да не буде још један Белошевић, који је у неким ситуацијама осетио притисак. То је веома тешко преживети.


Прочитајте још Поново померен термин “мајсторице” дербија


БАНЏА И ВАЊА У ЦИВИЛУ НА тренингу у дворани "Александар Николић" тренер Тринкијери није желео да прича о здравственом билтену, ипак, било је уочљиво да су Вања Маринковић и Банџа Си на клупи у цивилу, али не би требало да су неки озбиљнији проблеми са повредама у питању. Капитен Величковић је био у погону у пуној спортској опреми.

Потом се осврнуо на спортске аспекте, који целој ситуацији дају посебну чар. У суботу ће бити завршена једна од најузбудљивијих полуфиналних серија у последњих неколико година:


- Последње четири утакмице биле су на једну лопту. То нико у Европи нема, стварно је ретко. То су биле тактичке ситуације, енергија, било је талента, играча, публике... Све је то веома важно за српску кошарку. Имамо фантастичну визит карту.


Не одустаје од поређења са боксом:


- Обожавам га јер је то племенит спорт, вештина. Само се надам да неће бити удараца испод појаса. Желим да буде права утакмица, спортска, мушка...


Прочитајте још ОДЛУКА У МАЈСТОРИЦИ: Кошаркаши Партизана изједначили против Звезде и продужили полуфиналу серију АБА лиге

Сваки сусрет био је драматичан, али су различити сегменти одлучивали.


- Циљ нам је био да будемо овде. Сваки пут смо се мало приближили Звезди, скратили дистанцу и сада иде мајсторица. Желимо да сви уживају. Прва утакмица је била напад, друга је била борба, одбрана, физичка утакмица. Видећемо шта ће бити трећа - завршио је Тринкијери.