ПРЕДСЕДНИК Партизана Остоја Мијаиловић одлучио је, два дана после прве утакмице у полуфиналној серији АБА лиге, да се огласи у интервјуу који је освануо на званичном сајту клуба. Он се, како се наводи, бавио "питањима која се у већем делу јавности гурају под тепих". Осврнуо се, пре свега, на потезе које повлаче у редовима вечитог ривала, иако ни у једној реченици није именовао било кога.

- Желим да честитам играчима и стручном штабу нашег спортског ривала на победи. Партизан увек креће од својих грешака и пропуста, због којих је изгубио. Због тога се и питамо да ли је наша грешка покушај увођења господских манира у српску кошарку од када сам дошао на место председника.

Он је истакао да у клубу нису реаговали на дешавања после Купа, мислећи на обраћање јавности првог човека црвено-белих Небојше Човића.

"НАМЕРНЕ" САМО ПАРТИЗАНУ ПРИЧАО је и о суђење на претходна два сусрета Звезде и Партизана.. - Да ли је због свега набројаног, Илија Белошевић онако пресуђивао у суботу "намерне" Партизану, које је у Нишу преиначио колеги у последњој секунди, после гледања снимка? Да ли је због притиска у суботу три пута доносио одлуке са којима се нису слагала остала двојица арбитара? Да ли је имао исти критеријум при досуђивању чак четири "намерне" играчима Партизана, не свирајући ниједну над њима? Желимо да верујемо да није, налазећи кривца за пораз у својим грешкама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПРОПУСТИО ВЕЛИКУ ПРИЛИКУ ДА НАПРАВИ БРЕЈК: Имали смо утакмицу у рукама

- Да ли смо погрешили што смо се залагали за манире суздржавања од реплицирања? Изгледа да то у региону не пролази. Изгледа да морамо у блато у које нас поједини упорно увлаче, јер другачије очигледно не могу да функционишу.

Осврнуо се на дешавања која су претходила полуфиналном сусрету:

- Данима и недељама се вршио притисак на судије, Лигу, Савез, омаловажавао Партизан преко многих ТВ станица, портала... Позивани су уредници, заказивана су гостовања и прављене специјалне емисије, као и наручени интервјуи. Синхронизовано је припреман терен. Слушамо моралисање оних који јавно вређају нашег тренера, који ничим то није заслужио, а што не раде ни противнички навијачи. Исти они који деле лекције другима, не само да прећуткују и пропуштају да осуде вређање наших играча и њихових породица, већ уз подршку водитеља и уредника отворено вређају по јутарњим програмима са националном фреквенцијом све навијаче Партизана. Исти ти се упиру из све снаге да Партизан представе као државни пројекат број један, како би јавности објаснили да менаџмент нашег клуба не ради ништа, док у исто време други клуб на недељном нивоу додаје у свој спонзорски пул по једног спонзора више.

Он је осудио избацивање присталица Партизана из хале у суботу, иако су имали улазнице, а потом је прозвао и медије:

- Смеју ли, сем селектора, медији и остали да осуде језик ширења мржње, хушкања и притисака, који је трајао целу прошлу недељу, толико наручених гостовања, или постају саучесници у томе? Да ли се чека да се Партизан огласи, па да се изједначи неизједначиво, кроз наводни вербални рат и препуцавања.

Објаснио је и зашто је одлучио да се огласи:

- Партизан је дуго ћутао, дао шансу многима макар да констатују, када већ не смеју да осуде све изречене увреде и лажи, а надлежни да санкционишу. Подсећам, Мирослав Николић и Партизан су кажњени лане са 4.000 евра само за питање "ко одређује термин дербија" на конференцији за медије. Карпош Соколи је избачен из АБА и кажњен са 25.000 евра за много блажи вокабулар од оног који је коришћен током прошлогодишњег финала, и који је и даље некажњен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПРОПУСТИО ВЕЛИКУ ПРИЛИКУ ДА НАПРАВИ БРЕЈК: Имали смо утакмицу у рукама

Изнео је и даље планове клуба из Хумске.

- Партизан неће звати уреднике телевизија и осталих медија, заказивати данима пред утакмицу емисије и наручене интервјуе, али немојте мислити да ћемо ћутати, ако већ медији, надлежни у АБА, КСС или КЛС то чине.

ВЕЛИЧКОВИЋ НЕИЗВЕСТАН

ВЕЛИКИ хендикеп за црно-беле у првом мечу био је излазак Новице Величковића због повреде скочног зглоба, а његов наступ и у другом сусрету је под знаком питања. Ипак, знајући жељу капитена, учиниће све да буде на терену.

- Новица је под терапијама и сад је стварно незахвално прогнозирати - рекао је доктор Партизана Мома Јаковљевић. - Угануо је зглоб, то је натекло. Видећемо како ће се одвијати опоравак, и за два до три дана ћемо знати да ли ће моћи да помогне у другом мечу.