Пошто је у уторак саопштено да је Гога Битадзе најбољи млади играч АБА лиге, на сајту регионалног такмичења објављена је и најбоља петорка сезоне на измаку.

Док љубитељи кошарке у региону очекују почетак полуфиналне серије плеј-офа и дуеле Црвене звезде и Партизана, односно Цедевите и Будућности, тренери, навијачи и комисија АБА лге изабрали су пет играча који су обележили претходне месеце на Јадрану, међу којим су Џо Регланд, Џејкоб Пулен, Стратос Перпероглу, Џок Лендејл и Гога Битадзе.

Највише гласова (13,2 одсто) добио је кошаркаш Меге на позајмици у подгоричкој Будућности Битадзе, а пратио га је бек Цедевите Пулен, који је добио 12,4. Кошаркаши Црвене звезде Перпероглу и Регланд освојили су 9,3 односно 8,9 одсто укупних гласова, док је Партизанов Лендејл добио 7,8 одсто гласова.

У избору најбоље петорке Јадранске лиге учествовали су тренери, чији су гласови носили 60 одсто, навијачи који су имали удео са 30 одсто гласова и комисија АБА лиге која је доносила десет одсто укупних гласова.