Иако је љубљанска Олимпија, поразом у Новом Месту од Крке (62:59), заузела последње место на крају лигашког дела АБА лиге и на основу тог пласмана изгубила статус учесника елитнијег регионалног такмичења, “змајчеки” се надају да би, ипак, могли да избегну селидбу у АБА 2 лигу.


Први шампион и један од оснивача регионалног такмичења веома амбициозно је ушао у сезону која је на измаку, али резултати нису оправдали велика очекивања, с обзиром да је у АБА остварено шест победа, док су такмичење у ФИБА Лиги шампиона завршили као најлошија екипа са само једним тријумфом.

- Како даље? Не знам, прерано је, још су вруће главе – рекао је трећи овосезонски стратег Олимпије Јуре Здовц, којем са “змајчекима” предстоји борба за националну титулу.

- Имамо следећу утакмицу за неколико дана. Уколико освојимо првенство спасићемо сезону. Жао ми је што смо изгубили од Крке, нажалост два словеначка клуба су морала да играју за опстанак. Пред нама је национални шампионат и морамо да га освојимо.

Прочитајте још Нови Пазар победио Динамик и пласирао се у АБА 2 лигу

Пропозиције АБА лиге су јасне. Последњепласирани тим на крају лигашког дела губи право да се наредне сезоне бори с најјачим тимовима у региону, али се Лјубљанчани надају да би током лета ствари могле да се промене у њихову корист.

- Надам се да ће проширити лигу. Не предајем се, сачекајмо да видимо шта ће се догодити. Карте су отворене, чуо сам да би Олимпијакос можда могао да дође у АБА лигу. Али, ако будем морао да тренирам Олимпију у АБА 2, тренираћу је – каже Здовц.

Искусни стратег је истакао да се његови планови нису променили испадањем Олимпије у АБА 2 лигу.

Прочитајте још ДЕРБИ У ПОЛУФИНАЛУ АБА ЛИГЕ: ФМП послао Партизан на Звезду

- Неуспех неће пореметити наше планове. Видећемо како ће спонзори реаговати, имамо уверење да ћемо наставити. Нико не верује у сценарио испадања из АБА лиге, спонзори су дошли у Новом Место да подрже тим и на тај начин показали величину клуба – рекао је Јуре Здовц.