Српски репрезентативци Богдан Богдановић и Немања Бјелица у опширном интервју за “Глас Америке” говорили су, између осталог, и предстојећем Мундобаскету у Кини, које почиње 15. аугуста.


- Могу стварно са поносом да кажем, како сада ствари стоје, после Америке имамо најбољи тим. Није то сад оно „е, ако не направимо резултат, не освојиш злато, сребро или бронзу или испаднеш у првом кругу, е сад ви сте најгори“. На папиру, коначно је дошло то наше време да имамо најбољу репрезентацију - рекао је Бјелица.

Нјегов клупски и репрезентатвни саиграч Богдановић додаје да се национални тим годинама стрпљиво градио.

- То смо ми некако изградили нашим играма претходних година и надам се да ћемо остати на том нивоу, и ако будемо у могућности да направимо и шампионски резултат, тај неки за памћење, што би се рекло, пошто ово све до сад је било успешно. Све је то супер, али ипак не треба се задовољавати сребром - наглашава бек Кингса.

Прочитајте још АМЕРИКАНЦИ УДАРИЛИ НА КАПИТЕНА СРБИЈЕ: Теодосић је пушио и пио, сви су знали да неће успети у НБА

Бјелица тврди да за успех мора много ствари да се поклопи, истакавши да увек ужива у дресу репрезентације.

- Једноставно, треба много тога да се поклопи да би се направио успех, да сада не улазимо дубље, није ни време ни место за то, али кажем, драго ми што ћу опет бити део репрезентације и што коначно уживам у кошарци - јасан је Немања и напомиње да је драстична разлика између играња за национални тим и најјаче кошаркашке лиге на свету.

Прочитајте још "ОРЛОВИ" У ПРВОМ ШЕШИРУ: Србија носилац на жребу за СП

- НБА мораш да схватиш као посао, а репрезентација је стварно задовољство и не може да се пореди са НБА, тако да једва чекам, вероватно као и сви који су део репрезентације. Имамо сјајну екипу и мислим да је ова генерација заслужила једно злато на овим великим такмичењима што долазе. Имао сам тежу повреду пре две године и није фраза када кажем - само да смо здрави. Стварно, да сви буду спремни, да заврше сезону, да буду успешни, а потом, видећемо шта нам лето доноси - завршава Немања Бјелица.