Српски кошаркаши Марко Симоновић и Стеван Јеловац поручили су да очекују победу против Естоније у Талину којим ће коло пре краја квалификација обезбедити пласман на Мундобаскет у Kини.


- Спремни смо сви. Надам се и верујем да ћемо остварити зацртан циљ са почетка квалификација и да одемо у Kину. Надам се да ће меч против Израела бити ревијалан и да ће навијачи доћи у великом броју. Ипак, прво размишљамо о Естонији - рекао је Симоновић новинарима у Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТЕОДОСИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: До краја сезоне играм само за Србију!


Симоновић истиче да је велика ствар повратак у репрезентацију Милоша Теодосића после разлаза са Лос Анђелес Kлиперсима.


- Kад играте са таквим играчем то је велика част, поштовање, направи вас 30 одсто бољим играчем. Свима је драго што је са нама.


Јеловац, такође, верује да ће Србија све решити у Талину.


- Имамо мало времена, али потрудићемо се да у Естонији решимо све. Морамо да будемо потпуно сконцентрисани да бисмо завршили посао. Исто тако и да победимо Израел - рекао је Јеловац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ОРЛОВИ" СЕ ОКУПИЛИ: Реал није дао дозволу Кузмићу, Јовић повређен


Kрилни кошаркаш позвао је навијаче да испуне трибине против Израела у Београду.


- Пуно нам значи што играмо у "Пиониру", једва чекамо да играмо пред нашом публиком. Верујем да ћемо успешно завршити квалификације - закључио је Јеловац.


Утакмица између Естоније и Србије игра се у Талину у четвртак, а три дана касније против Израела у дворани "Александар Николић".

НА ИЗРАЕЛ ЗА 500 ДИНАРА
УЛАЗНИЦЕ за последњи меч квалификација за одлазак на СП у Кину, између Србије и Израела, 24. фебруара (16.00) у дворани "Александар Николић", почела је данас. Карте могу да се резервишу и купе преко сајта www.tickets.rs, као и на свим продајним местима Евентима широм Србије, а на дан утакмице и на благајни дворане од 10.00 до почетка утакмице.
Трибине коштају 500 динара, партер Б и 4 750, а Плава и Бела ложа 1.000. Почасна места поред терена су од 1.000 до 5.000 динара.