Светислав Пешић је листи својих импресивних успеха додао још један: освојио (трећи пут у три финала) Куп краља, после ретко виђене драме у финалу против Реала у Мадриду. Било је 94-93 за Барсу после додатних 5 минута јер је у регуларном делу било 77-77 а на полувремену 35-35. МВП турнира, као И прошле гкдине, био француски плеј у редовима Барселоне Томас Етртел.


Могло би се рећи да је Барселона два пута добила јер је у регуларном делу имала 77-75 на 4,3 секунде пре краја али је дозволила Љуљу да са сиреном изједначи. У наставку је имала 92-87 па дозволила тројку Рендолфа, онда је Синглтон у контри промашио "зицер" а Џејск Керол са 2+1 донео предност Реалу!

Пешић је узео тајм-аут, лопту је у игру увео Пенгос, додао Кјурику, овај Томићу који је на "други обруч" покушао да поентира. Рендолф га је блокирао, судија Пефрез Перез је одмах показао да је то кош али је заједно са коллегама ипак погледао видео и потврдио одлуку!

Настало је велико славље играча Барселоне док је преко 15.000 навијача отишло кући разочарано..Мања група навијача Барселоне приредила је овације Светиславху Пешићу. Заслужио их је!