Кошаркаши Цедевите су шести пут заредом, а седми пут у клупској историји освојили трофеј победника Купа "Крешимир Ћосић", пошто су вечерас у финалу завршног турнира у Сплиту победили Цибону са 89:74 (28:17, 15:23, 21:15, 25:19).

Цедевиту је до новог трофеја предводио Филип Крушлин са 21 поеном, док је Дамир Маркота са 17 поена био најефикаснији у екипи Цибоне. Цедевита је боље почела утакмицу и током првих 10 минута стигла и до двоцифрене предности.

Цибона је узвратила серијом 12:0 на почетку друге четвртине када је чак и преузела вођство и била у резултатској равнотежи све до одласка на одмор, преноси Хина.

Три минута пре краја првог полувремена било је 40:39 за Цибону, али је Цедевита постигла последња четири поена у првом полувремену за предност 43:40.

Одлука о победнику практично је пала почетком другог полувремена када се Цедевита серијом 14:0, оствареном првенствено тројкама Крушлина, одвојила на 57:40.

Цибона је успела да се приближи на једноцифрену ралику, али није више успела да озбиљније запрети. Овом победом Цедевита се изједначила са Цибоном по броју освојених Купова, оба клуба их сада имају по седам.