МОТИВ више за многе младе играче на Купу Радивоја Кораћа је присуство Александра Ђорђевића. Селектор Србије у Нишу прати све утакмице.

- Заиста је имало шта да се види у ова два дана. По мени, ово је такмичење у којем не постоје изненађења. Ко год да победи или изгуби, није изненађење. Посебно ме радује карактер који сам видео на терену и начин на који су тимови играли против екипа које су, на папиру, фаворити. То је разлика између онога што ми тренери волимо да кажемо, када изађеш на паркет само да играш и када изађеш са намером да победиш - каже Ђорђевић.

Као и многе, тако је и њега одушевио тим из Житишта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕЗИВА СУДБИНА ЛЕГЕНДЕ ЈУГОПЛАСТИКЕ: Сина су му убили у Београду, преживео је рак и сепсу, а данас као бескућник скупља флаше по контејнерима...

ПОХВАЛЕ ОРГАНИЗАТОРУ ЂОРЂЕВИЋ се осврнуо на организацију Купа. - Ми смо гости Ниша. Дошли смо да испоштујемо организаторе и морамо да их похвалимо. Из године у годину је све боље, добијаће и нова такмичења и сигуран сам да ћемо бити поносни на овај град - завршава Ђорђевић.

- Све екипе заслужују похвале. Почевши од Светог Ђорђа, који је симбол онога иза чега стоји спорт и неке Кубертенове водиље.

Пре свега, задовољан је Ђорђевић игром младих кошаркаша.

- Било је доста младих играча који су прошли кроз млађе селекције репрезентације Србије. Показали су зашто су били позивани у јуниорској и кадетској конкуренцији. Постепено ступају на сцену, желе да напредују, посебно у физичком смислу. Хоће да доведу тело у ситуацију да се такмиче са сениорима и то ме радује. Постоји наравно и та критична страна коју се трудимо да задржимо за себе што дуже. Увек треба извлачити оно што је добро и давати им подстрек. Треба похвалити играче, клубове и тренере.

Осврнуо се селектор "орлова" и на нека имена.

- У Динамику је Глишић одиграо добро, ту су и Вуликић и Беслаћ. У Звезди је Симанић имао коректну, карактерну утакмицу. У Партизану су ту Трифуновић и Пецарски. Сматрам да у овом такмичењу и у нашој лиги може још већа шанса да се пружи младима, да наставе да се надограђују и да изграде смернице за сениорску кошарку. То су сигурно момци који су у тефтерима многих, не само нас који се бавимо репрезентацијом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОЛ-СТАР У ШАРЛОТУ: Американци бољи од остатка света, Богдановић бројао до 15

Селектор је нагласио искуство као кључ за њихов развој.

- Сва ова искуства су непроцењива, посебно за младе играче. Морају да схвате шта значи једна лопта, једна грешка, један скок више или једно промашено слободно бацање. О томе им стално причамо и покушавамо да им објаснимо то што боље. Тако се побеђује.