Кошаркаши Црвене звезде победили су Мегу у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа у нишком "Чаиру" - 92:73.

Црвено-бели ће се у финалу састати са Партизаном, који је раније данас био бољи од ФМП-а (83:71).

"Вечити дерби" у борби за трофеј на програму је у недељу у 17 сати.

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Звезда наставља са промашајима, па тројка Мишковића за 60:63. Берон враћа Звезду на 63:63. Станић се разиграо, Мега не да предност. Пепероглу опет покреће црвено-беле са двојком, па украденом лоптом - 67:65. Регленд се шета по терену, а Пепероглу се баца у први ред трибина.

Берон кажњава лоше враћање Меге у одбрану 70:65. Милојевић узима минуту одмора, а Николић губи лопту. Пробудио се Берон, који доноси опет плус седам црвено-белима. Мега опет губи лопту, па тројка Берона на аситенцију Пепероглуа за плус десет - 75:65. Мишковић феноемнално закуцава - 75:67.

Тројка Регленда, којег нема нигде целу утакмицу - 78:67. Ратковица се испуцава, али Цирбес прави још један прекршај у нападу. Ни Атић не погађа тројку. А распуцани Берон убацује још једну тројку за 81:67 и вероватно крај меча. Милојевић тражи још један тајм-аут како би тргнуо своје играче.

Станић погађа за два, али пробудио се Регленд - 83:69. Добрић убацује тројку и велика предност за црвено-беле - 86:69., који су све само нису одушевили. Погодио је и Кешељ тројку, нестварна последња четвртина Звезде и пласман у финале Купа Радивоја Кораћа - 92:73.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Тројка Берона, па закуцавање Николића. И онда серија грешака на обе стране поготово код Звезде. Цирбес је промашио и закуцавање, па Регленд два пута изгубио лопту. И на крају у серији великих грешака играча оба тима неспортски фаул Николића над Добрићем - 47:39. Берон промашује тројку, па неспортска Регленда и Мега је опет у животу - 47:42.

Звезда у трећој четвртини четири изгубљене лопте , али држи некако предност. Берон је погодио тројку, па отишао на клупу. Томић је убацио Човића, који је одмах изгубио и пету лопту. Катастрофална игра Звезде и маестрални Атић у трећој четвртини - 52:48. Цирбес прави и трећи прекршај, овог пута у нападу. Црвено-бели као да се нуде Меги.Церовина убацује тројку - 52:51. Истопила се предност Звезде.

Мега опет води после шесте изгубљене лопте Звезде и поена Атића - 52:53. Томић не тражи тајм-аут изгубио се и тренер Звезде у Нишу као и његови пулени на паркету. Добрић удара блокаду, а онда и убацио тројку - 56:53. Звезда је изгубила још једну лопту. Мега се мучи са пенала, а Ристић погађа на асистенцију Човића за 58:53.

Серија изгубљених лопти играча Меге, па промашена тројка Човића, продата лопта Пепероглуа. Никако црвено-бели да сломе отпор Меге. Станић половичан са пенала. Давидовац губи лопту за двоцифрен број само у једној четвртини. Мега наравно рутински кажњава - 58:56. Томић тражи тајма-аут. Кешељ промашује још једну тројку, а Станић доноси егал Меги - 58:58. Ристић за нову предност Звезде, па тројка Мишковића за вођство Меге - 60:61.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Вратио се Зоран Николић у петорку Меге. Давидовац је промашио тројку, Фундић је фаулиран под кошем Звезде, али се није прославио са бацања - промашио је оба. Обрачун Перпероглуа и Атића! Двојка и тројка звездиног аса и две тројке прве перле Меге! Фундић кажњава лошу одбрану Црвене звезде и лако поентира. Милан Томић, тренер црвено-белих, приморан је да узме тајм-аут - 17:24.

Перпероглу је једини расположен у Звезди, што за сада одржава црвено-беле у животу, погађа битну тројку – 20:24. Давидовац са два коша помаже Перпероглуу, али је Атић у сјајном напету, трећа узастопна тројка – 25:29. Ни тајм-аут није помогао Меги, Пепероглу, па Цирбес за потпуни егал - 29:29. Дигла се Звезда и другој четвртини.

Николић прекида серију Звезде, али Цирбес одговара. Контранапад црвено-белих и Давидовац за прво вођство црвено-белих - 33:31. Цирбес је сада незаустављив као у најбољим данима, а Мега губи лопте као на траци. Човић се мучи са линије пенала и веже и трећи промашај - 36:31. Станић и Атић враћају Мегу у живот - 36:35.

Давидовац чува Звезду, а Станић доминира под кошем Звезде. Регленд игра катастрофално, Американац се скроз изгубио, форма у силазној путањи, али Мишковић не користи да поново Мега дође до предности. Симанић са пенала оба пута сигуран. А онда Мега не користи напад, па најлепши моменат на мечу када је Добрић на аистенцију Регленда закуцао за плус пет у корист лидера Јадрана - 42:37.

ПРВА ЧЕТВРТИНА

Наставили су Звезда и Мега где су стали у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа са промашајима. Црвено-бели су предњачили Берон, па Регланд два пута. На другој страни прве поене на мечу постиже Николић са линије слободних бацања. Ни Лазић не погађа, па други прекршај Цирбеса и одмах на старту муке за Звезду - 0:5 после тројке Мишковића.

Тек после три минута игре први поени за Звезду, односно за Регленда. Ништа не функционише у игри црвено-белих, који се налазе у озбиљној кризи. Мокока погађа у контранападу - 2:7. На срећу Звезде ни Мега не бриљира. Скроман почетак другог полуфинала Купа Радивоја Кораћа - 4:7. Регленд погађа из још једног неорганизованог напада Звезде.

Станић уз два плус један наставља да мучи црвено-беле - 6:10. Симанић два пута промашује тројку, а Атић за плус шест Меге - 6:12. Конфузна игра на обе стране и доста грешака. Изабраници Милана Томића настављају са очајном игром, Ристић не може да убаци ни зицер ни слободно бацање. Црвено-бели настављају да се испуцавају. Једна дискутабилна одлука судија и плус девет за Мегу - 7:16.

Тројка Давидовца, па украдена лопта Човића за најаву боље игре шампиона Србије, који јањ мучи и са линије пенала - 10:16. Ратковица сам не погађа тројку, па Човић губи лопту и на крају блокада Кешеља. Ружна четвртина за заборав нарочито од стране Звезде лидера АБА лиге - 12:16.