У ДУЕЛУ против Будућности (76:67), Партизан је испунио четири циља, два трајна и један пролазни. Први, остварио је тријумф, други, овом победом је и тероетски обезбедио пласман у плеј-оф Јадранске лиге. Трећи, успео је да направи предност у односу на Подгоричане када је у питању борба за треће место и, четврти, да се остане у каквој-таквој борби за другу позицију, која обебеђује предност домаћег терена у евентуалној мајсторици полуфинала.

Када је трећи циљ у питању, Партизан је надокнадио минус из Подгорице и сада преостаје да тај суфицит из двомеча са Будућношћу очува до краја. Најсигурнији пут је да слави у преостале три утакмице, а најтежи биће вечити дерби 3. марта, у којем ће у "Пионир" крочити као гост.

Да би, пак, били други, с обзиром на то да су лошији у међусобном скору, црно-белима ће до краја шампионата бити неопходна победа више у односу на Цедевиту, под условом да имају исти укупни учинак као и Будућност.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тринкијери: Играли смо без страха, имали смо добар приступ

На другој страни, Подгоричани који имају најлакши распоред, јер од преостале три утакмице два пута играју код куће, надају се да би црно-бели могли да киксну барем једном, како би се домогли трећег места, док би до друге позиције могли једино ако Цедевита максимално упише још један тријумф, а Партизан два, под условом да, јер имају слабију учинак у међуобним мечевима са оба клуба.

На крају, у најмирнијим водама је Цедевита, бар када је у питању друга позиција. Хрватски шампион нема само победу више од два најближа ривала, него је бољи од оба у међуосбним одмеравањима снага, па тако има чак луксуз да не буде стопостотна у преостала три кола, односно може једном и да изгуби, али неће остати без позиције која гарантује предност домаћег терена у полуфиналу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕВРОЛИГАШ ПАО У “ПИОНИРУ”: Партизан у дербију кола АБА лиге победио Будућност

ПАРТИЗАН

Ц. звезда 3. март

ИГОКЕА 9. март

ФМП 16. март

БУДУЋНОСТ

ЗАДАР 4. март

М. Бемакс 11. март

ЦИБОНА 17. март

ЦЕДЕВИТА

Крка 2. март

Олимпија 10. март

МОРНАР 15. март

*Великим словима је меч на домаћем паркету.

МЕЂУОСБНИ РЕЗУЛТАТИ

Будућност - Партизан 75:71, 67:76

Цедевита - Партизан 84:87, 76:71

Цедевита - Будућност 63:58, 78:80