Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је вечерас после победе против Будућности у АБА лиги да је његова екипа "напокон играла без страха" и да је и поред одсуства двојице играча имала прави приступ мечу, као и да је одбрана била константна.

- Честитам мојим играчима на великој борби. Играли смо тврдо без два важна играча, борили смо се, добили евролигаша у једној напетој и тешкој утакмици. Играли смо као тим и на крају добили једну велику утакмицу код куће. То нам је мало фалило - рекао је Тринкијери новинарима после утакмице.

- Ово је била најчвршћа утакмица до сада, играли смо кошаркашки боље утакмице, било је протока и добрих шутева, али данас није било брзе кошарке. Ипак, имали смо жељу да победимо као никада пре. Одбрана је била константна и били смо концентрисани - додао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕВРОЛИГАШ ПАО У “ПИОНИРУ”: Партизан у дербију кола АБА лиге победио Будућност

Партизан је вечерас са 76:67 победио регионалног шампиона, подгоричку Будућност у дербију 19. кола АБА лиге.

- Желео сам само да мој тим не игра уплашено... Комплетно се променила ротација код бекова, али некада се деси да се тај недостатак претвори у енергију и страст. Ја сам само желео да се игра без страха. Имали смо 20 изгубљених лопти, 'ајој'... Али у чврстој утакмици имали смо и 25 асистенција. Изгледа да се мојим играчима мало променило у глави... Играли су с публиком - рекао је Тринкијери и додао да је Никола Јанковић играо врло квалитетан меч.

Тренер Будућности Јасмин Репеша честитао је црно-белима на "заслуженој победи" и додао да је био евидентно да његова екипа није била енергична и концентрисани.

- Не желим да тражим алиби, јер су били бољи од нас. Играли смо онолико колико нам је противник дозволио. Не бих да умањујем игру и победу Партизана, али мислим да оно што моја екипа има, мислим на састав играча, мора да се одигра квалитетније од овога вечерас - рекао је Репеша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Партизан-Будућност 76:67

Он је додао да је резултат после првог полувремена био "одличан" за његову екипу, с обзиром на игру.

Упитан о плеј-офу и какве жеље имају Подгоричани, Репреша је рекао да нема жеља, осим да његова екипа поправи игру и буде у бољој форму.

- Наравно, у тој ситуацији желимо да одемо до краја, али са оваквом игром тешко, а концентрацијом још теже - рекао је он.