ПОСЛЕ 14 дана и четири везана гостовања, кошаркаши Црвене звезде данас се враћају на домаћи терен. Ривал у 16. колу АБА лиге је екипа ФМП (19.00), за коју утакмица против “великог брата” има већи такмичарски значај, имајући у виду да има само две победе више од последње Крке.

- Иза нас су две веома напорне недеље на релацији Ново Место - Лакташи - Шпанија, заиста се радујемо што ћемо коначно играти пред нашим навијачима - каже крилни играч црвено-белих Бориша Симанић, који је прошле сезоне играо у тиму из Железника. - Дуго година познајем бројне играче ФМП, у питању је заиста талентована екипа. Желимо да победимо и у овој утакмици, за то је неопходно да будемо фокусирани током свих 40 минута, што можда није био случај у неким претходним мечевима. Подршка навијача нам је потребна, као и за дуел са Валенсијом у среду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић опрезан пред дуел са ФМП-ом

Све осим 16. победе јадранског лидера у низу, представљало би велико изненађење.

- У госте нам долази ФМП, веома талентована и млада екипа која је у досадашњем току АБА лиге показала да поседује квалитет - каже Звездин тренер Милан Томић. - Потенцирамо да нам је потребна концентрација током свих 40 минута, јер смо у неким претходним утакмицама видели да пад од само неколико минута може скупо да кошта. Зато је потребно да будемо фокусирани и да пред нашим навијачима покушамо да остваримо нову победу.