Српски кошаркаши Мирослав Радуљица и Стефан Јовић истакли су да је победа над Грчком веома битна, али и да се окрећу наредним мечевима против Естоније и Израела у квалификацијама за Светско првенство.

- Добра утакмица за нас, добра јер смо показали квалитет. Јака одбрана, доста додавања, али ваљало би да је било са мање грешака. То ће све да се реши. Незгодно је ово, скупите се на буквално три, четири дана, али нема изговора... Одлична публика, и једина добра ствар ових квалификација јесте то што они могу да нас виде на делу чешће - рекао је Радуљица новинарима после меча.

Србија је у понедељак победила Грчку (84:61) у квалификацијама за Светско првенство. Наредни меч играће се у фебруару против Естоније.

- Знамо колико је наредни меч важан. Уколико добијемо Естонију, утакмица против Израела нам није важна. Ми свакако идемо на две победе. Искрено се надам да ћемо и у фебруару бити у добром саставу, да заокружимо ове квалификације и одемо на Светско првенство - казао је Јовић.

Србија је трећа у Групи Л квалификација за Мундобаскет 2019. године у Кини са шест тријумфа и четири пораза, док је Грчка прва са скором 9/1.