Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изразио је данас наду да ће његова екипа добар рад с тренинга пренети на предстојећу утакмицу против Цибоне у АБА лиги.

- Очекује нас тешка утакмица, они су јако искусни, а ми јако неискусни, и ако се буде играло у ритму који наметне Цибона, неће бити добро за нас. Уколико успемо да наметнемо стил игре који одговара нама, имаћемо добру шансу - рекао је Тринкијери.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Андреа Тринкјери вас изводи на вечеру: Све за помоћ у лечењу трогодишњег Николе Павловића!

Партизан ће сутра у хали "Александар Николић" дочекати Цибону у седмом колу АБА лиге, за коју влада велико интересовање.хале.

- Нашој екипи треба пун Пионир. Јако смо млади и треба нам помоћ. Свакодневно пуно радимо и сада тај рад морамо претворити у игру, а уз подршку је увек лакше  рекао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: АБА ЛИГА НА ПОКРЕТНОЈ ТРАЦИ: Шест кола - 21 промена

Крило црно-белих, Раде Загорац, истиче да је Партизан битна из више разлога, а пре свега да се настави серија утакмица без пораза.

- Очекује нас важна утакмица, са много аспеката. Први - како бисмо заокружили мини циклус од три утакмице без пораза и тиме потврдили позитивну реакцију на долазак новог тренера. ;Други - како бисмо одмакли Цибони са којом у овом тренутку делимо исти скор, и трећи - евентуална победа би била много значајна надградња самопоуздања, пред мини серију од два јако захтевна гостовања. Претходних дана смо радили добро, па верујем да уз, већ редовно фантастичну подршку навијача, можемо до јако важне победе - рекао је Загорац.

Утакмица седмог кола између Партизана играће се сутра од 19.00 у некадашњој хали Пионир.