Тренер кошаркаша Партизана Ненад Чанак рекао је да његовој екипи много значи вечерашња победа против Зенита из Санкт Петербурга.

"Ово је била тешка и значајна утакмица за нас. Тешка и значајна победа за мој млади тим, пре свега као показатељ да можемо да се носимо с екипама овог ранга", рекао је Чанак новинарима после утакмице.

Партизан је вечерас у хали "Александар Николић" победио Зенит са 89:82 у другом колу Групе Ц Еврокупа.

"Играли смо много мекано играли у неким ситуацијама у првом полувремену и то је резултирало са 46 примљених поена. У другом смо направили резултат са одбрамбеном петорком. Успели смо да зауставимо њихову транзицију и скок и свели их на око 36 поена. Мислим да смо генерално заслужили ову победу", рекао је Чанак

Он је оценио да је утакмица све време била неизвесна, иако су оба тима често играли у "серијама".

"Нисмо играли с екипом из КЛС, уз дужно поштовање, већ против Зенита. И они имају тренера, знају да играју, спремају се за овакве ствари и вежбају", рекао је тренер Партизана.

Чанак је поновио да овакве победе имају велики значај, али и да је енергетски велика потрошња.

"Нисмо једини који играју две утакмице недељно. Темпирамо и радимо како би требало да се не би осетио замор током сезоне, иако га има. Осцилација ће бити, али играчи ће увек бити мотивисани и максимално спремни у том моменту, а за шта ће то бити довољно, то ћемо видтети", рекао је Чанак.

Он је казао да је амбијент у дворани био одличан, као и да би волео да чешће буде такав.