Иако ослабљен, Зенит је дошао у Београд како би на терену доказао да су његове аспирације за освајањем Еврокупа озбиљне. Успео је, али само док му је то Партизан дозволио, односно док Раде Загорац и Џек Лендејл пребацили на “плаy моде”.

У невероватној трећој четвртини крило црно-белих, уз помоћ младог центра радио је на терену шта је желео, бацивши комплетан “Пионир” у транс, а тренера гостију Василија Карашева у очај. Трудио се руски стручњак да опет пронађе ритам своје екипе коју су у првом полувремену држали фантастичлни Џаред Атхов и Гал Мекел. Али, како су се минути топили, двојац Партизана је добио све већу подршку од саиграча.

Вања Маринковић је нашао такт са почетка утакмице када није дозволио ривалу да се превише резултатски одлепи. Ђорђе Гагић је коначно успео да освоји рекет којег је прилично дуго времена одлично бранио Џелен Рејнолдс, док је Банџа Си са крилних позиција давао нове узлете екипи Ненада Чанка.

Прочитајте још: КРАЈ: Партизан - Зенит 89:82

Чак и када су фаулови претили да поремете, већ одлично смишљену и у делу претворену побдничку концепцију над једним од фаворита за освајање Еврокупа, млади стручњак није дозвољавао свом тиму да изгуби ритам који је једноставно млео противника.

Џабе је било Зениту што Атхов “не може да промаши”, а Мекел проналзи саиграче као да није тек дан пред меч приступио тиму, него као да је прошао цео припремни период. Партизан, уз све проблеме које је имао у грађењу напада јер је спољна линија гостију константно “давила” Пејџа, једноставно, уз фантастичну публику једноставно није могао да напусти паркет погнута чела…

Прочитајте још: БЈЕЛИЦА ОДУШЕВИО КИНГСЕ: Српски репрезентативац попунио све статистичке колоне у дебију за Сакраменто

ПАРТИЗАН НИС - ЗЕНИТ 89:82

ДВОРАНА: Хала Александар Николић. Гледалаца: 6.200. Судије: Перез (Спанија), Латишевс (Летонија), Гелер (белгија)

ПАРТИЗАН НИС: Пејџ 7 (9-2 за два, 4-1 за три, 3ск, 6ас), Си 12, Аранитовић, Маринковић 12 (2ск, 4ас), гегић 1, Величковић, Пецарски 2, Гавриловић, Загорац 16 (5ск, 6ас, 5ук), Лендејл 16 (5-5 за два, 3-2 за три, 6ск), Гагић 12 (6-5 за два), Николић 11.

ЗЕНИТ: Рејнолдс 16 (5ск), Мекел 12 (10ас), Десјатников, Трушкин 5, Воронов 4, Паним 2, Атхов 25 (4-3 за два, 5-5 за три, 4-4 сл. бацања, 10ск, 2бл), Скраб 14, Валијев.

По четвртинама: 21:22, 18:24, 26:19, 24:17.