Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас нема информацију да је Стефан Јанковић одлуком арбитражне комисије Кошаркашког савеза Србије (КШ) постао слободан играч и најавио контратужбу.

- Пошто ми као клуб нисмо добили никакву информацију, нити писану документацију или одговор из регистрационе комисије КШ-а, да је спор по том питању решен, одакле играчу Стефану Јанковићу информација када је ми, као страна у спору, нити наше адвокатске канцеларије, немамо - упитала је Звезда.

Досадашњи играч Црвене звезде Стефан Јанковић саопштио је раније данас да је одлуком арбитражне комисије КШ постао слободан и најавио да ће тужити Звезду јер му је овог лета оспоравала право да промени клуб.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈАНКОВИЋ СЛОБОДАН ИГРАЧ, ЗВЕЗДИ СЛЕДИ ТУЖБА: Незаконитим радњама покушали да оспоре моје право да одем из клуба!

- Звезда као озбиљна организација не може да се ослони на паушалне информације попут оних да је Стефан Јанковић противно свим правилима потписао папир (предуговор или уговор) вредан 80.000 евра за наредну сезону с једним другим клубом, да је Стефан Јанковић помно пратио поред терена утакмицу једног домаћег и румунског тима пре неколико дана, да је као правног заступника у овом спору ангажовао адвоката који је био члан УО једног другог клуба, а такође је био и бранилац појединих припадника једне навијачке групе у спору са једном новинарком - наводи се у саопштењу.

Звезда је поновила да у "овом тренутку не зна да је процес окончан" и да је изненађена да "Јанковић (можда) ЗНА да је добио спор", који је, како се наводи, почео јуче у просторијама КШ "и то усменом расправом која предвиђа још неколико корака у том процесу до доношења коначне одлуке".

- Ако је тако, свака част на експедитивности председнику регистрационе комисије КШ и адвокату Небојши Михаиловићу, уједно члану арбитраже ОКС и члану комисије за жалбе арбитраже ФИБА - навела је Звезда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ: Суспензија Јанковићу, Јовановић у Тренту

Клуб с Малог Калемегдана је навео и да је о сваком свом кораку и предузетој мери уредно обавештавао регистрациону комисију КШ, као и да је клуб све своје финансијске и остале обавезе према играчу Стефану Јанковићу и његовој менаџерској агенцији "БДА спортс" у потпуности измирио.

- Звезда ће своје право контратужбом потражити у Олимпијском комитету Србије и многим другим судовима у Србији, према свима који су учествовали или учествују у овом скандалу, а због нарушавања, како угледа и бренда Црвена звезда, тако и због наношења финансијске штете клубу - закључује се у саопштењу.