Кошаркашки клуб Нови Пазар представио је данас крилног играча из Турске Џема Хана, који ће наредне сезоне носити дрес новог члана елитне лиге Србије.

- Срећан сам што сам овде, где је рођен мој отац. Добио сам шансу да играм у Новом Пазару и најјачој лиги Србије, то ми много значи. Надам се да ћемо као екипа радити добре ствари, а захвалан сам што старији играчи и тренер покушавају да ми помогну. Учим језик и надам се да ћу за два, три месеца боље говорити - рекао је Хан.

Двадесеттрогодишњи Хан висок је два метра, а прошао је млађе категорије Бешикташа. Он је последњи ангажман имао у турском друголигашу Гемлику.

Пазарци су претходно ангажовали Немању Крстића, Марка Радоњића, Николу Вујовића, Владимира Булатовића и Петра Ивановића, док се у клуб вратио Џејлан Муратовић.

Нови Пазар је одиграо четири контролне утакмице, а после пораза од румунског Клужа (86:61) уследиле су победе над ОКК Београдом (83:70), Златибором из Чајетине (93:84) и руским Иркутском (81:70).

Тренер Пазара Оливер Поповић оценио је да је у минулом периоду уложено много напора да екипа буде конкурентна са осталим члановима Кошаркашке лиге Србије.

- Довели смо планирана појачања, можда нам недостаје још један бек. Задовољни смо досадашњим делом припрема, с обзиром на седам нових играча. До изражаја су дошле и неке слабости, које ћемо покушати да исправимо. Треба мало времена да постанемо тим, али ово до сада је сасвим коректно. Идемо у добром правцу - навео је Поповић.

Нови Пазар ће сутра од 18.00 у дворани Пендик одиграти контролну утакмицу против Борца из Чачка.