НА дугачком списку кандидата који ће бити на скенеру овог лета у националном тиму, налази се и узданица ФМП - Немања Ненадић (24). Бек "пантера" је кошаркашки пут почео у Слодесу, да би преко Тамиша, Младости, Пирота, Војводине, Дунава стигао до Железника. Био је право освежење како у АБА, тако и у домаћој лиги, па не чуди што су његове партије скренуле пажњу и селектора Александра Ђорђевића. Пун оптимизма чека окупљање које је заказано за 15. јул.

- Увек сам у каријери морао да идем околним путем. Пре само годину и по дана сам играо за Дунав из Старих Бановаца и од тада ми се живот потпуно променио - прича Ненадић.

- На то је значајно утицао и мој наступ за универзитетску репрезентацију, у којој сам стекао самопоуздање које ми је било потребно.

Немања сматра да је став с којим приступа утакмици једна од најбитнијих ставки.

- Када играм пун самопоуздања онда ми је у мислима: "Па могу и у НБА", а када је супротно онда ми кроз главу пролази: "Ја сам за Прву српску лигу". Играње на Универзијади је било прави потез за мене. Вртело се по медијима, више од 20 отказа... Мени су се тако отворила многа врата, био сам на радару и стигао сам на ту неку главну кошаркашку мапу.

Одличне партије у дресу ФМП донеле су му прилику да се докаже на наредној акцији. Национални тим ће путовати у Кину, где је планирано да одигра шест пријатељских утакмица.

- Друг је прочитао на интернету да сам на списку и звао ме да уђем да погледам. Изненадио сам се, иако сам се потајно надао позиву.

Ненадића су на крају сезоне проглашавали једним од највећих кандидата за прелазак на Мали Калемегдан. Најбоља издања приказивао је управо против вечитих.

- Када сам дао Партизану, екипи која је играла Европу, 32 поена, схватио сам да стварно вредим. Изгубили смо ту утакмицу, нисам могао да спавам целу ноћ.

Иако му је распоред претрпан због професионалних обавеза, Немања стигне понекад да посети и Факултет за менаџмент.

- Битно ми је да имам диплому, јер ко зна шта доноси сваки нови дан - завршио је Ненадић.

ЛИЧНА КАРТА
*Име и презиме: Немања Ненадић
*Рођен: 2. јануар 1994. у Београду
*Висина: 197 цм
*Позиција: бек
*Клубови: Тамиш, Младост, Пирот, Војводина, Дунав, ФМП...