Рат на релацији ФИБА/Евролига ће, како ствари стоје, да се настави, а генерални секретар ФИБА Патрик Бауман се нада да би могао да добије подршку из НБА лиге. Тачније, да би из најјаче лиге на свету могли свој календар да прилагоде “прозорима”.

- НБА је затворена лига која живи у простору који одговара америчком спортском сценарију. Имамо одличне односе са њима још од краја осамдесетих година прошлог века. Они ће пуштати играче докле год је то ван њихове сезоне. Историју поштујем, мој претходних Бора Станковић је постигао тај договор са Дејвидом Штерном и НБА нас поштује. Данас, њихова развојна лига ослобађа играче. Када су амбиције у питању, ствари се мењају једино када почнете да губите на терену. Ако је кошарка глобална игре, а НБА жели да доминира глобално, ко зна, можда почну да размишљају у другачијем распореду - рекао је Бауман за портал “BallinEurope”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФИБА: Евролига се служи обманама

Тиме је још једном потврдио да не планира да мења курс у односу на Евролигу.

- Морамо да наставимо нашим путем и да оставимо могућност да репрезентације чешће играју. Не желимо да улазимо у клупске послове на начин који би исказао непоштовање или који би усркатио нешто клупској сезони, али су нам национални тимови потребни. Они утичу на већу навијачку базу. Први прозор је био изузетно успешан, чак и у Европи где постоје потешкоће у добијању играча. Срећом, има их много више, не само оних који играју Евролигу - поручио је Бауман.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Европска комисија решава спор ФИБА и Евролиге