СелекторСрбије АлександарЂорђевић је истакао да је победа над Аустријом важна за српску кошарку.

- Не знам колико је уопште било могуће да се очекује да одиграмо на оваквом нивоу. Изузетно сам поносан и захвалан момцима који су се појавили и што их тренирам. Рекао сам им и њима у свлачионици да је ово једна од мојих најдтражих победа. Не лажем, био сам пун жеље да победимо, сматрам да је ово почетак. Без обзира шта се десило немамо право да се окренемо према томе што је било пре пар месеци. Градимо кућу опет од темеља – рекао је Ђорђевић.

Без обзира што ривал није био атрактиван и што је дворана била далеко од пуне, играчи су показали велики ентузијазам.

Прочитајте још: Србија рутински срушила Аустрију на старту квалификација за СП

- Тај ентузијазмом се види на терену. Ово је био један од мојих највећих изазова, због специфичне ситуације у коју нас је ово такмичење ставило, али и мало времена за припрему са много нових играча, лица, младих играча који су радили сјајан посао за ова три дана. Посебан је осећај за мене, али је најважнија победа. Морамо да се опоравимо, да скупимо енергију, да анализирамо Грузију и припремимо се да одиграмо најбоље што можемо – додао је Ђорђевић.

Бирчевић неће играти други меч због обавеза у клубу, али би могли да се приклјуче играчи Звезде

- Сви ови момци ће бити и даље са нама. Одлучићемо на преподневном састанку да ли ћемо позвати играче из Звезде. Специјално Звезди се захваљујем која је имала тежак меч а дозволила је. На нама је да одлучимо да ли уопште има времена да их убацимо кроз тренинг. Ови момци су ипак прошли много кроз ова три-четири дана.

Прочитај још: КРАЈ: Србија - Аустрија 85:64

Аустрија није била магнет за публику...

- Играла је и Србија. Зар ову Србију прави љубитељи не желе да виде, овакве момке који покажу овако нешто. Извините молим вас, али ја бих волео да гледам овакву Србију. Да са њима уђем у битку, волео бих да видим пун Пионир јер мислим да ови момци који носе дрес заслужују.

После меча Ђорђевић се се поздравио са Новаком Ђоковићем

- Велико хвала и Новаку. Највећи спортиста Србије свих времена, велики гест великог човека и спортисте. Али не хвала само Новаку, већ и Дуди, Лончару, мору других људи. Свима који су дошли у доврану. Само не Штимцу. Каже ја сам увек ту да помогнем. Па ево, али није. Шалим се, људина је, заслужио је посвету Савеза.

Прочитај још: Штимцу дрес са бројем 100