После две изузетно успешне сезоне Марко Симоновић је дрес Црвене звезде заменио Зенитовим. Клубу из Санкт Петербурга у новој сезони главни циљ је да избори место у Евролиги.

Од Симоновића се, с обзиром на његово искуство и улогу какву је имао у редовима ’црвено-белих’ и репрезентацији Србије, очекује да буде један од предводника изабраника Василија Карашева.

-Амбиције клуба су изузетно високе, а циљ нам је пласман у Евролигу. Мислим да имамо квалитет, добро организацију и логистику клуба. Надам се да ћемо остварити своје циљеве. Еврокуп је сјајан ове сезоне, ту је седам-осам евролигашких екипа. Нама је место у горњем дому, па ћемо пробати да одемо што даље. У сваком случају, до Евролиге имамо два пута. Оба су веома тешка, што је и очекивано, али борићемо се. Нема одустајања – започео је причу Симоновић.

Зенит ће у Еврокупу играти у групи Д са Гран Канаријом, Тофашом, Трентом, Улмом и Асвелом, а први ривал биће им шпански клуб. Екипа из Санкт Петербурга почетак сезоне дочекује са неколицином повређених играча. Упркос томе, Симоновић верује да његов тим може много да уради на старту.

-Недостају нам тројица веома битних играча на самом почетку сезоне. Даћемо све од себе да то надокнадимо и да се што пре уиграмо када се врате. Сматрам да смо изузетно добри у транзицији. Уз мало среће, сигуран сам да можемо да направимо добар резултат, како у ВТБ лиги, тако и Еврокупу – истиче Симоновић.

Што се тиче његове улоге у тиму, Симоновић је и те како свестан какав задатак му је поверен.

-Имам веома добру сарадњу са тренером Карашевим од самог почетка. Доведен сам да будем један од лидера и сигуран сам да ћу оправдати ту улогу – каже српски кошаркаш.

Његова продавница дечије гардеробе од искључиво органских материјала "Смиле Кидс" прославила је недавно први рођендан.

-Изузетно сам задовољан како је прошла прва година. Трудимо се да укажемо људима колико је битан квалитет материјала, уз наравно дизајн. Ускоро крећемо и са властитом линијом како би проширили понуду и верујем да ће родитељи, али и пре свега деца бити задовољни - закључио је српски репрезентативац Марко Симоновић.

Зенит је сезону у ВТБ лиги отворио са победом и поразом, а први дуел у Еврокупу играће у среду на страни против Гран Канарије.