Стиже на мегдан свом клубу, пред навијаче који су га силно волели. Трофејни стратег минхенског Бајерна Светислав Пешић гостоваће у наредној Евролиги свом бившем клубу Црвеној звезди у „Пиониру”, у оквиру прве фазе Евролиге.

- Јасно је да је наша група А најтежа... Ту су Реал, Фенербахче, Химки, Црвена звезда и Стразбур. Дакле, освајач Евролиге, два кандидата за пласман на Фајнал фор... Радујем се што ћу поново у Београд и што ћу играти против Звезде - каже Пешић.

За било какве прогнозе је, како Пешић реално оцењује, прилично рано...

- Ко има колике шансе причаћемо касније, биће времена. Треба прво сачекати да се саставе тимови. У сваком случају, Реал и Фенер ће сигурно бити јачи него прошле сезоне, Химки увек доводи скупа појачања... Биће занимљиво...

Увек ведар и насмејан, чак и када вести са жреба нису најповољније. Шта о саставу групе А каже крилни центар Бајерна, наш Душко Савановић.

- Не треба пуно објашњавати какву смо групу добили... Све сами шампиони или вицешампиони кошаркашких држава, јако озбиљне екипе. Нажалост, ово друга година да се Бајерн налази у много јакој групи, јер смо прошле сезоне имали све само шампионе земаља... Реал је првак Европе, Фенер ништа слабији, Звезда је освојила триплу круну, Химки је освајач Еврокупа. Биће веома чупаво...

Али, има ти у добрих детаља...

- Најдражи моменат овог жреба и једина светла тачка је сазнање да ћу да дођем у Београд током сезоне и видим своје пријатеље и родбину - завршава Савановић.