ЦРВЕНА звезда је пласманом у топ 16 фазу успешно положила први семестар Евролиге. Како каже тренер Дејан Радоњић, његови учесници евролигашку школу настављају у четвртак (20.05, СК 1), и то против, ни мање ни више, него важећег владара Старог континента - Макабија, пред његовом катедром у Тел Авиву.

- Најмлађи смо тим у Евролиги, па топ 16 фазу гледамо као велику прилику за напредак, што не значи да ћемо се другачије припремати за предстојеће дуеле. Припремићемо се на најбољи могући начин да парирамо Макабију, уз жељу да дамо све што је до нас да направимо изненађење - оптимиста је Радоњић, чија је екипа у жестоком ритму путовања и утакмица.

Практично из Љубљане су црвено-бели "слетели" у "Пионир" на тренинг, а већ јутро касније морали су у авион на дуг пут за Тел Авив.

- Дуел са Макабијем је нова обавеза, али обавеза која нам представља прилику да уживамо у мечу против првака Европе - каже Радоњић. - Макаби је, као и сваке сезоне, тим са највишим амбицијама, који брани европску титулу. У првом колу су водили већи део утакмице против Панатинаикоса, али су Грци добро реаговали и на тај начин показали да су и они тим за највише домете.

Макаби је направио одређене промене, али је задржао значајан део играчког кадра.

- Уместо Рајса вратио се Парго, лидер тима, који има много тога у рукама. Има потпуну слободу. Уз њега су играчи са спољних позиција веома опасни. Под кошем се истиче Скорцијанидис који квалитет користи на најбољи начин. Макаби има могућност да игра на веома различите начине, са снажним центром, ниским играчем на позицији пет. Форсирају веома добру одбрану, па морамо да одговоримо на све њихове квалитете. Сматрам да имамо капацитет за то, али морамо да будемо свесни да идемо у госте прваку Европе. Идемо на још један час, школа се наставља - завршава стручњак црвено-белих Радоњић.

ВРАТИЋЕ СЕ ВИЛИЈАМС
НИЈЕ
тајна да у игри црвено-белих много зависи од расположења Маркуса Вилијамса, који не блиста у последњим утакмицама.

- Одиграо је одлично у досадашњем делу сезоне. Нормално је да код сваког играча дође моменат када изгледа слабије на терену. Позитиван је момак и сигурно је да ће опет бити на висини на коју нас је навикао. Могуће је да буде још његових слабијих партија, али битно је да је тимски дух на нивоу који ће нам омогућити да и даље добро реагујемо у тешким утакмицама.